Elindeki 50 TL'ye, 75 bin TL teklif ettiler

Antalya'da, basım hatasından kaynaklı eksiği olan 50 TL'ye şaşırtan fiyat teslim edildi. Paranın sahibi Mustafa Şahin, sahip olduğu hatalı basım 50 TL'ye 75 bin TL'lik teklif gelmesine rağmen satmadığını ifade etti.

Elindeki 50 TL'ye, 75 bin TL teklif ettiler
Elindeki 50 TL'ye, 75 bin TL teklif ettiler
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan Mustafa Şahin'in sahip olduğu hatalı basım 50 TL'lik banknot için on binlerce TL teklif ediliyor. Diğer paralardan farklılığıyla dikkat çeken paranın ön yüz sağ üst köşesinde '50' yazması gerekirken, sadece '5' yazıyor. Şahin, paranın ilk başta sahte olduğu düşünüp bankaya götürmüş, ancak sahte olmadığı ortaya çıkınca saklamaya karar vermiş.

75 BİN TL TEKLİF EDİLDİ

Mustafa Şahin, hatalı basım paralar için koleksiyonerlerin sıraya girdiğini, kendisine 75 bin TL teklif edilmesine rağmen satmak istemediğini belirtti. Şahin, 'Elimdeki parada, '0' rakamı eksik basılmış. Ödemelerimi yaparken parada '0' olmadığını fark ettim. Sahte olduğunu düşündüm. Sonrasında bankaya götürdüm, ama para sayma makinesinden geçti. Sahte para kalemiyle de denedim ama herhangi bir sıkıntı olmadığını gördüm' ifadesinde bulundu.

KOLEKSİYONERLER ARIYOR


Koleksiyonerlerin sürekli aradığını ve teklifler yaptığını belirten Şahin, 'Böyle bir paranın elimde olduğunun duyulmasının ardından bazı koleksiyonerler beni aramaya başladı. Araştırmalarımda böyle paralara yüksek rakamlar ödendiğini öğrendim. Bana da aşağı yukarı 75 bin TL'lik teklif geldi. Bu parayı satmayı düşünmüyorum. Böyle paraları da toplamayı istiyorum' dedi.

Ayrıca Mustafa Şahin, Türkiye'de hatalı şekilde basılmış 3-4 banknot olduğuna dikkati çekti.