İstanbul'da korkutan deprem tablosu! İşte en riskli 9 ilçe

İstanbul'da beklenen 7,5 büyüklüğündeki deprem simülasyonuna göre Avcılar'da 34 bin 935 haneye acil barınma gerekecek. Fatih'te ise binaların yaklaşık yüzde 72'si hasar görecek.

İstanbul'da korkutan deprem tablosu! İşte en riskli 9 ilçe
İstanbul'da korkutan deprem tablosu! İşte en riskli 9 ilçe
İstanbul'da gece saatlerinde yaşanacak 7.5 büyüklüğündeki bir deprem simülasyonunda yüksek riskli ilçeler Avcılar, Fatih, Zeytinburnu, Esenler, Küçükçekmece, Tuzla ve Beylikdüzü.

Rapora göre deprem, Avcılar'da en az 465 can kaybına yol açacak. Tabloya göre İlçeye bağlı Ambarlı Mahallesi'ndeki can kaybının 67, Cihangir Mahallesinde 87, Denizköşkler'de 74 olması beklenen can kaybının, Gümüşpala Mahallesi'nde 63 kişi olacağı tahmin ediliyor. 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre Avcılar'da 239 kişi ağır yara alırken, bin 385'den fazla kişi de hastanede tedavi görmek zorunda kalacak.Fatih'te ise binaların yüzde 36'sının hafif, yüzde 23'ünün orta, yüzde 8'inin ağır ve yüzde 5'inin de çok ağır hasar göreceğii ifade ediliyor.

Mahalle bazında en çok ölümlerin yaşanacağı yerler ise Sümer, Çırpıcı, Nuripaşa, Veliefendi, Telsiz Mahallesi olarak belirtiliyor.