CHP'li İBB'den Şile'deki su kuyruğu skandalına şaşırtan savunma

İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan su sıkıntısı sebebiyle vatandaşların su tankeri önünde sıra olduğu görüntüler dün gündeme bomba gibi düşmüştü. CHP yönetimindeki İBB'den konuya ilişkin şaşırtan açıklama geldi.

CHP'li İBB'den Şile'deki su kuyruğu skandalına şaşırtan savunma
CHP'li İBB'den Şile'deki su kuyruğu skandalına şaşırtan savunma
İstanbul'da turizmin gözbebeklerinden olan Şile'de hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde ciddi bir su sıkıntısı yaşanıyor. Bazı köy ve mahallelere 3 gündür su verilmezken diğer yerleşim alanlarına ise sık sık kesinti yapılıyor. Vatandaşın yaşadığı bu sıkıntı adeta İstanbul'un 25 yıl önceki halini hatırlatıyor. Duruma ilişkin açıklama ise durumun kendisinden daha vahim durumda. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi durumun sebebini 'basınç düşüklüğünden kaynaklı su kesintisi yaşanması' olarak özetledi.

57 saattir suları kesik olan vatandaş ise duruma sosyal medyadan böyle tepki gösterdi;

Şebnem Aksu Batur: 'Arıza-kesinti' adı altında resmi sayfada var zaten. Her gün gece 12'ye, 2'ye kadar 'basınç azalması' diye bir şey olmaz. Turist değiliz, biliyoruz. Şile Alacalı köyü 3 gündür COVID'e rağmen susuz.'

Ecem: 'Taş çağında değiliz, 2020 İstanbulundayız, gerekirse gelip su dağıtsınlar.'

Burcu Şimşek: 'Şile'deki su kesintisi ile ilgili yoğun kullanıma bağlı basınç düşüklüğü açıklamanız çok manasız. Şile her hafta sonu dolar. 5 yıldır ilk defa su kesintisi yaşıyoruz. Yoğun kullanım gece 2'ye kadar mı sürüyor? 'Basınç düşük ne yapalım' diyerek bekliyor musunuz yani?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise semtte vatandaşların su tankerinden bidonlarla su aldığı görüntüyü paylaşıp şunları söyledi: 'CHP'li İBB'den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul'una dönüş... İstanbul'a bu kâbusu yaşatan Başkan'a kısaca EkoFelaket diyoruz!'