CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar işçi kıyımına doymuyor! Büyük vicdansızlık

Yerel seçimler öncesi yaptığı konuşmalarında "Hiçbir belediye çalışanını işten çıkarmayacağız" diyerek, namus sözü veren CHP'nin işçi kıyımları devam ediyor. Zeydan Karalar'ın yönettiği Adana Büyükşehir Belediyesi'nde mezar işçisi olan Halil Özmen, 2 bin 500 işçiyle birlikte kapı dışı edildi. Kalp hastası Özmen, "Tekrar çağırırlar diye iş elbisesini saklayıp, umutla bekledim. Ama 8 ay geçmesine rağmen arayan olmadı" ifadelerinde bulundu.

CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar işçi kıyımına doymuyor! Büyük vicdansızlık
CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar işçi kıyımına doymuyor! Büyük vicdansızlık
Adana belediyesinde işçi kıyımı devam ediyor. Zeydan Karalar, koltuğua oturduğundan beri 2 bin 500 kişinin işine son verdi. 27 yaşındaki mezarlık işçisi olan Halil Özmen, biri engelli bir diğeri de kalp hastası olan üç çocuğuyla geçim mücadelesi vermeye çalışıyor. Öncesinde Asri Mezarlık'ta özveriyle çalışan Özmen, 'Tekrar çağırırlar' diye iş kıyafetini sakladığını dile getirirken, "Mezar kazdım, temizlik yaptım. Alın terimle çalıştım. Oğlumun engelli olduğunu bildikleri halde çıkardılar. 8 aylık kızım da kalp kapakçığından rahatsız. Maddi durumunun olmadığı için tedavi ettiremiyorum. Kiramı ödeyemiyorum" şeklinde konuştu.

8 yaşında engelli oğlu ve 6 yaşında bir kızı bulunan Özmen, 30 Eylül 2019'da üçüncü kez baba olmanın mutluluğunu yaşarken kızının kalp kapakçığından sorun olduğunu öğrendi. Masraflarını karşılamayı düşünürken stres yaşayan Özmen, bir de 30 Ekim 2019'da "Toplu çıkış var" denilerek işine son verilmesiyle ikinci şoku yaşadı.

'ÇOCUĞUMUN HATIRI İÇİN ÇIKARMAYIN' DİYE YALVARDIM

Haksızlık edildiğini dile getiren Halil Özmen, "Mezarlıkta ne iş verseler yapıyordum. Gerektiğinde mezar kazıyor, gerektiğinde mezarları temizliyordum. İzinli günlerimde bile çağırdıklarında gidip alın terimle çalışıyordum. Engelli çocuğumun olduğunu bile bile işimle son verdiler. Çünkü sistemde engelli çocuğumun olduğu görülüyor. 'Çocuğumun hatırı için çıkarmayın' diye çok yalvardım ama dinlemediler. Benim siyasi partilerle hiç işim olmadı, bundan sonra olmaz. Tek derdim ailemin geçindirmek." diye konuştu.

'BELKİ TEKRAR ÇAĞIRIRLAR DİYE 8 AYDIR İŞ ELBİSEMİ SAKLIYORUM'

Özmen, "Tekrar çağırırlar diye iş elbisesini saklayıp, umutla bekledim. Ama 8 ay geçmesine rağmen arayan olmadı. Mezarları sulayarak, vatandaşların verdiği harçlıklarla evimi geçindirmeye çalışıyorum. Çok zor durumdayız. Engelli olan oğlumun gözleri de görmüyor. Küçük kızımın ise kalbinde sorun var. Tedavi edilmesi gerekiyor ama maddi durumum yok. Evimin kirasını ve diğer borçlarımı ödeyemiyorum. Eğer biraz vicdanları varsa beni tekrar işe alırlar. Çünkü ben işimi severek yapıyordum" dedi.


CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar işçi kıyımına doymuyor! Büyük vicdansızlık