ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan son dakika çıkışı: O uygulama yasaklanıyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı son dakika açıklamasında Çin kaynaklı sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı değerlendirdiklerini söyledi. Bunlar arasında TikTok da var. Nesilleri, kişisel güvenliği ve zeka düzeyini olumsuz etkileyen uygulamalar dünyada hükümetlerin gündeminde olmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan son dakika çıkışı: O uygulama yasaklanıyor!
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News'a verdiği mülakatta 'bu konuyu çok ciddiye aldıklarını' söyledi. Başta TikTok olmak üzere Çin kökenli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşünüp düşünmedikleri sorusunu Pompeo '... ABD bu konuyu da doğru ele alacak. Başkan'dan (Donald Trump) önce davranmak istemiyorum, ama bu konuyu değerlendiriyoruz' diye yanıtladı.

'ÖZEL BİLGİLERİNİZ ÇİN'İN ELİNE GEÇİYOR'


Pompeo yaptığı son dakika açıklamasında 'Özel bilgilerinizin Çin Komünist Partisi'nin eline geçmesini istiyorsanız' bu uygulamayı indirin' dedi. Pompeo'nun ifadeleri ABD ile Çin arasında ulusal güvenlik, ticaret ve teknoloji gibi alanlarda gerginliğin arttığı bir dönemde gündeme geldi.


TİKTOK SÖZCÜSÜ 'KULLANICI BİLGİLERİNİ VERMEDİK' DİYOR!

Dışişleri Bakanı'nın konuşmasının ardından açıklama yapan bir TikTok sözcüsü ise 'TikTok'un başında Amerikalı bir CEO var, ABD'de yüzlerce çalışanı, güvenlik, ürün ve kamu politikası konusunda liderleri var... Çin hükümetine hiçbir kullanıcının bilgisini vermedik, istense de vermeyiz' diye konuştu.