Sakarya Valisinden patlama hakkında flaş açıklama

Sakarya Hendek'teki havai fişek patlamasıyla ilgili olarak Vali Çetin Oktay Kaldırım, 114 hastanın taburcu edildiğini ifade ederek, "6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi. "Burada 6, İstanbul Kartal'da yanık ünitesinde de 2 olmak üzere 8 yaralımız var." dedi.

Sakarya Valisinden patlama hakkında flaş açıklama
Sakarya Valisinden patlama hakkında flaş açıklama
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlama alanında yapılan incelemeden sonra açıklamalarda bulundu. Açıklamasında devletin etkili bir şekilde yürütülen koordinasyon çalışmalarıyla müdahale gücünün başarısından bahsetti. Ayrıca Kaldırım, "4 vatandaşımız vefat etti, dün ikisi defnedildi. Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. 114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi. Burada 6, İstanbul Kartal'da yanık ünitesinde de 2 olmak üzere 8 yaralımız var." ifadelerinden sonra 3 kayıp kişinin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de ekledi.

Fabrikanın denetimiyle ilgili gelen bir soruya karşılık Vali, "Denetim eksikliği yok, en son üçüncü ayda denetim yapıldı. İlgili birimlerimiz burada bütün denetimleri periyodik olarak ciddi şekilde yapıyor, buna devam edecekler. Herhangi bir kusur, ihmal varsa hem adli hem de idari soruşturmada zaten ortaya çıkacaktır ve gereği yapılacaktır." cevabını verdi.

Sahada yer alan ekip hakkında bilgi veren Kaldırım, "Şu ana kadar sahada 1097 AFAD, UMKE, arama kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma kriminal ve diğer ilgili birimlerimiz bizzat burada 190 araçla çalışma yaptı. Şu an sahada 4 arama, kurtarma, kadavra köpeği ekiplerle çalışma yapıyor." şeklinde konuştu.

"Adli süreç işliyor"


Adli sürecin devam ettiğine dikkat çeken Vali Kaldırım, hayatını kaybeden iki kişinin de kimliğinin ortaya çıkarıldığını belirtti. Bununla ilgili olarak, "Onların da ailelere teslimi için başsavcılığımız süreci yürütüyor şu anda. Kayıp 3 vatandaşımız var. Olay yerinden ilk günden itibaren temin edilen bulgular, numuneler adli tıpa gönderildi, oradan da bugün sonuç bekliyoruz." sözlerini kullandı.

Bakanlıklardan gelen müfettişlerin soruşturmayı ivedilikle yürüttüğünü belirten Kaldırım, ailelere yönelik bilgilendirme, psikososyal destek ve her türlü ihtiyacın karşılanması noktasında çalışma yürütüldüğünü de dile getirdi.

Patlama sonra çevrede meydana gelen hasarla ilgili olarak da Kaldırım, "Yakın çevrede, özellikle 2-3 kilometrede yerleşim yerleri var. Diğer mahalleleri de ziyaret edeceğiz. Ziyaret ettiğim yerlerde hasarlar oluşmuş. Bununla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor." dedi.