CHP'nin 'Çoklu Baro' iftirasına jet yalanlama!

CHP'nin baro başkanları 'Çoklu Baro' görüşmelerine çağırılmadı. İddiasına AK Parti'den jet yanıt geldi.

CHP'nin 'Çoklu Baro' iftirasına jet yalanlama!
CHP'nin 'Çoklu Baro' iftirasına jet yalanlama!
Çoklu Baro görüşmeleri Meclis Adalet Komisyonu'nda 4. gününde de devam ediyor.  CHP 'Çoklu Baro' görüşmelerini yavaşlatmak ve baroların daha demokratik hale getirilmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Son olarak da CHP'liler görüşmelere baro başkanlarının davet edilmediğini iddia etmişti. O iddialara AK Parti'den jet yanıt geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Adalet Komisyonunda görüşmeleri süren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tartışmaların aksine, kanun teklifinin anayasaya aykırı olmadığını ifade eden Özkan, Adalet Komisyonunun, aykırılık iddiasını reddederek, teklifin geneli üzerinde görüşmelere başladığını anımsattı.

Teklifin ilk 17 maddesinin komisyonda görüşüldüğüne işaret eden Özkan, teklifin, bugün komisyonda kabul edilmesinin ardından Genel Kurul aşamasına geçileceğine inandığını söyledi.

'USULE AYKIRI BİR DURUM YOK'

Özkan, "Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün yasal düzenlemelerde uygun şekilde Barolar Birliği davet edilmiş, Barolar Birliği temsilcisi tarafından yasayla ilgili itiraz, düşünce, değerlendirmeleri belirtilmiş. Komisyon üyeleri dikkate alınmış, değerlendirilmiş, yasa maddeleri kabul edilmiştir. Usule aykırı hareket edilmemiştir” ifadelerini kullandı.