Bakan Kurum'dan önemli uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hem diğer termik santrallerimizi hem geçici faaliyet belgesi verdiğimiz termik santrallerimizi 7 gün 24 saat izliyoruz." dedi.

Bakan Kurum'dan önemli uyarı!
Bakan Kurum'dan önemli uyarı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçici faaliyet belgesi verilen termik santrallerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hem diğer termik santrallerimizi hem geçici faaliyet belgesi verdiğimiz termik santrallerimizi 7 gün 24 saat izliyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyin önünde. Eğer çevre mevzuatına uymayan bir durum söz konusu olursa kapatma dahil her türlü cezai işlemi yapacağımızı da kendilerine ifade ettik." açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde termik santrallerin baca filtresi ve arıtma tesisi kurmadan 2.5 yıl daha çevreyi kirletmesine izin veren yasa tasarısı, AK Parti ve MHP’li vekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Kabul edilen tasarı birçok tepki almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise önüne gelen tasarıyı ise veto etmiş böylece 1 Ocak 2020’de gereksinimleri karşılamayan santraller kapatılmıştı.