Almanların Ayasofya hazımsızlığı!

Türkiye’de de faaliyet yürüten Alman medya kuruluşu DW, uzun zamandır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde olan Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması konusunda saygısız ifadeler kullandı.

Almanların Ayasofya hazımsızlığı!
Almanların Ayasofya hazımsızlığı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması için talimat vermişti. Danıştay'ın kararına bırakılan ve 15 gün içerisinde kararının açıklanacağı Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması konusunu birçok ülke hazmedemedi.

Türkiye’de de faaliyet yürüten Alman medya kuruluşu DW, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dünyaca ünlü turistik alanını tekrar camiye dönüştürmek istiyor. Türk seçmenlerin oyunu kazanmaya çalışan Erdoğan, büyük bir direnişle karşılaştı.” sözleriyle spekülasyona imza attı. Ayrıca haberde Ayasofya'nın turistik öneminin yanı sıra hep siyasi konulara neden olduğu belirtildi. 

BU NASIL HAZIMSIZLIK?!



Haberin devamında ise “Şu anki Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul'un merkezi Fatih ilçesinde bulunan binadan sembolik sermaye yapmayı planlıyor. Erdoğan'ın girişimi, Türk seçmenleri AKP'nin arkasına alma girişimi olarak görülüyor. Anketlerin çoğunluğu, partinin geç dönemde önemli bir destek kaybettiğini gösteriyor. Sonuç olarak, Erdoğan son aylarda halk arasında milliyetçi duyguları canlandırmaya çalışıyor.” cümleleri yer aldı.