Şehrin göbeğinde ne işi var dedi ama...

CHP ile Saadet Partisi arasındaki ittifak devam ediyor. İBB'ye ait Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı iki yıldır Saadet Partisi'ne yakın derneklere kiralanıyor. İmamoğlu, Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı hakkında, “Elbette açmayız. Zaten böyle modern bir şehrin göbeğinde kurbanlık satış ve kesim alanının ne işi var?” dedi ancak iki senedir Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı’nı kullanıma açılıyor.

Şehrin göbeğinde ne işi var dedi ama...
Şehrin göbeğinde ne işi var dedi ama...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun; İBB'ye ait Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı'nı Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Sadabad Lojistik Eğitim ve Danışmanlık ve Tanıtım A.Ş.'ye kiraladığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı'nı, geçtiğimiz sene de Saadet Partisi'ne yakın Anadolu Gençlik
Derneği'ne (AGD) kiralamıştı.

Yaptığı açıklamada 'Elbette açmayız. Zaten böyle modern bir şehrin göbeğinde kurbanlık satış ve kesim alanının ne işi var?' ifadelerini kullanan CHP'li Ekrem İmamoğlu Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı'nı iki senedir kullanıma açarak tutarsızlığını bir kez daha ortaya koydu.

KESİM ALANI; BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİ, MERKEZ CAMİİ VE MİLLET KIRAATHANESİ'NİN HEMEN YANINDA…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı; Kayaşehir Meydanı'nın karşısında bulunuyor, yanında ise Başakşehir Millet Bahçesi, Merkez Camii ve Millet Kıraathanesi bulunuyor.

KARTOĞLU, İBB ADINA ÖZÜR DİLEDİ!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu ve 'Kurban alanıyla ilgili şimdiye kadar bize telefon, mail ve bizzat ulaştırdığınız şikâyetleri sizin adınıza İBB yetkililerine buradan aktarıyorum. İBB yetkilileri inşallah bu sorunu çözerler. Yaşadığınız mağduriyetlerden dolayı İBB adına ben sizlerden özür diliyorum' dedi.

'EKREM İMAMOĞLU SÖZ VERDİ AMA SÖZÜNDE DURMADI…'

Yasin Kartoğlu; Ekrem İmamoğlu ve İBB yetkililerinin sözlerinde durmadığını dikkat çekti. Kartoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçimlerden sonra belediyeleri ziyaretleri kapsamında kendilerini de ziyaret ettiğini ve bu görüşmeler sırasında, 'Kurbanlık Alanı'nı artık açmayın. Halktan çok şikâyet var' denilmesi üzerine, 'Elbette açmayız. Zaten böyle modern bir şehrin göbeğinde kurbanlık satış ve kesim alanının ne işi var?' şeklinde ifadeler kullanmasına rağmen sözünde durmadığını hatırlattı.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE DİLEKÇE VERDİ


Başakşehir Belediyesi'nin; geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe vererek Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı kullanıma açılmaması için dilekçe verdiği öğrenildi. Başakşehir Belediyesi'nin İBB'ye verdiği dilekçede; 'Biz kurmayacağız, siz de kurmayın. Halkın büyük tepkisi var' ifadeleri yer aldı.

İBB yönetiminin söz konusu dilekçeyi görmezden geldi ve iki senedir Kayaşehir Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı kullanıma açılıyor.