4 ilde yangın, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor...

Türkiye'nin 4 farklı noktasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çanakkale Yenice'de çıkan yangının ardından, İzmir, Hatay ve Konya'dan da yangın haberleri geldi. Ekipler havadan ve karadan seferber olurken, hiçbir ilde yangınlar kontrol altına alınamadı. Amanoslar'daki yangının birden fazla noktada çıktığı da gelen bilgiler arasında...

4 ilde yangın, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor...
4 ilde yangın, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor...
Yaz ayları ile birlikte birçok ilden orman yangını haberleri gelmeye başladı. Bugün de iki ilden yangın haberi geldi. İlk yangın haberi Çanakkale'nin Yenice ilçesinden geldi. Ekipler haberi alır almaz havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

3 UÇAK, 13 HELİKOPTER, 44 ARAZÖZ İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbar üzerine bölgeye 3 uçak, 13 helikopter, 44 arazöz, 18 ilk müdahale aracı ve dozer ile 210 söndürme işçisi sevk edildi.

BİR YANGIN DA İZMİR'DE


Ajanslardan gelen son dakika bilgisine göre bir yangın haberi de İzmir'den geldi. Balçova'da ormanlık alanda büyük bir yangın çıktı. Dumanlar kentin birçok noktasından görülüyor. Ekipler yangın ihbarı ile harekete geçti.

2 HELİKOPTER, 5 ARAZÖZ İLE MÜDAHALE


Balçova Teleferik üstündeki ormanlık bölgede, bugün saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın bölgesine 2 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında söndürme çalışması sürüyor.

AMANOSLAR'DA DA YANGIN ÇIKTI

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Amanos Dağı eteklerinde bulunan ormanlık alanda, farklı birkaç noktada yangın çıktı.

Serinyol Mahallesi'nde Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü'ne yakın bölgedeki ormanlık alanda, 4-5 ayrı noktada, henüz bilinmeyen nedenlerle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 1 uçak ile 20 arazöz, 2 dozer ve 10 su tankı ile havadan ve karadan müdahale ediyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, 4-5 ayrı noktada başlayan ve 10 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü, şimdilik yerleşim alanları için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

KONYA BEYŞEHİR'DE YANGIN!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için çalışmalar sürüyor.

İlçeye bağlı Dumanlı Mahallesi'ndeki Kavaklı bölgesinde bulunan ormanlık alanda sabah saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye giden Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı.

Rüzgarın etkisi ve bölgenin sarp kayalıklı olması nedeniyle yangının kontrol altına alınamaması üzerine Antalya'dan gelen yangın söndürme uçağı ve helikopterler de yangına müdahalede bulunuyor.

Yangını söndürme çalışmaları karadan ve havadan sürüyor.

Yangın bölgesinde keçi otlatan besici Ömer Akın, gazetecilere, dağlık alanda yükselen dumanı görerek yetkililere haber verdiğini söyledi.

Akın, 'Buraya Manavgat'tan geldim, burada ailemle hayvan otlatıyorum. Burası çok engebeli bir arazi, o yüzden çalışmalar çok zor yürütülüyor.' dedi.