Fatih Portakal ve Tele 1 birbirine girdi!

FOX Tv sunucusu Fatih Portakal'a TELE 1'den cevap geldi.

Fatih Portakal ve Tele 1 birbirine girdi!
Fatih Portakal ve Tele 1 birbirine girdi!
Skandal haberler ve sözlerle gündeme gelen FOX Tv sunucusu Fatih Portakal ve TELE 1 arasında polemik büyüyor. Portakal'ın TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a söylediği sözler sonrası Merdan Yanardağ ve TELE 1'in twitter hesabından Portakal'ın sözlerine cevap geldi. 

Merdan Yanardağ ve Tele1'den Portakal'a cevap

Yanardağ, "Tele1'in önerisini uygulamak neden mümkün değil Fatih Portakal? RTÜK kararını kınamak için, 1 dk ekran karartmak çok mu zor? Bu bir demokrasi ve dayanışma çağrısı.. İkilem basit, ya varsınız ya da yok.. Sanırım anlaşılmadı. Mazeret üretmeye kalkışmak komik ve anlamsız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan aynı zamanlarda Tele1'in Twitter hesabından ise şu paylaşım yapıldı: Bu bir demokrasi ve dayanışma testi.. Zorlama yok.. Ya varsınız ya yoksunuz! İkilem bu kadar basit!

NE OLMUŞTU?

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tarihi değerlerimizden Abdülhamid Han'a skandal sözler söylemişti. Söylediği skandal sözler sonrası RTÜK harekete geçmiş ve TELE 1'e ekran karartma cezası uygulanmıştı. Bu ceza sonrası Yanardağ,  “Bu çağrıyı tüm televizyon kanallarına yaptık. Bütün televizyonları tebliğ kararı geldikten sonraki 5 gün boyunca ekran karartmaya çağırıyoruz. Ya RTÜK’ün sansüründen yana olacaklar ya da bağımsız gazeteciliğin yanında." iddiasında bulunmuştu. FOX Tv sunucusu Fatih Portakal da Yanardağ'ın bu sözlerini eleştirmişti.