Bakanlar Sakarya'da patlama bölgesinde

Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olay yerine intikal etti.

Bakanlar Sakarya'da patlama bölgesinde
Bakanlar Sakarya'da patlama bölgesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk patlamanın yaşandığı Sakarya'ya geldi.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada 4 kişinin vefat ettiğini ve 97 kişinin ise yaralandığını söyledi.

İLK BELİRLEMELERDE 2 KİŞİ OLAN CAN KAYBI DAHA SONRA ARTTI

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a ait Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti. 1'i ağır 74 kişi ise yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olay yerine intikal etti. İki bakan ilk olarak ailelerin beklediği alana geldi. Bakanlar yaralı yakınları ile görüştü.

İki bakanın olay yerindeki incelemesi sürüyor.
  
BAKAN KOCA: 4 VEFAT, 97 YARALI...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1'i ağır, 97 yaralı var. 45-50 civarında işçiye ulaşmaya çalışıyoruz' dedi.

BAKAN KOCA'DAN ÖNEMLİ UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Meteorolojik tahminlere göre, özellikle yakın bölgenin ilk 12 saatinin önemli olduğunu bu anlamda maskeli olunmasını, mümkün mertebe dışarı çıkılmamasını, ev, kapı ve pencerelerin biraz daha kontrollü açılmasını öneriyoruz.' uyarısında bulundu.