Jigolo çetesine büyük vurgun!

İstanbul'da internet sitelerine jigolo ilanları verip 6 ay içerisinde yaklaşık 9 milyon lira dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 74 kişiden 53’ü adliyeye sevk edildi.

Jigolo çetesine büyük vurgun!
Jigolo çetesine büyük vurgun!
İstanbul'da elebaşılığını Ç.Ö.'nün yaptığı bir çete internet sitelerine jigolo ilanları veriyordu. İlanlarda jigolo adayları arandığı belirtilerek erkeklere kadınlarla tanışıp yüklü miktarlarda para kazanabilecekleri vaat ediliyordu. Kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünenler, çetenin kurduğu internet sitelerine kişisel bilgilerini girerek VIP ya da Gold üye yapılıyordu.

9 MİLYONLUK VURGUN

Tuzağa düşürülen kişiler aramanın ardından çete üyesi başka bir kişi devreye girerek birlikte olacağı kadının VIP üyelik gerektirdiği, bu nedenle kayıtta verdiği paraya ek olarak yeni para yatırması gerektiği söyleniyordu. İstenen bu parayı yatırdıktan sonra da hesabına birlikte olacağı kadınla ilgili para yatırılacağı söylenerek telefon kapatılıyordu.

Bu görüşmeden sonra çetenin başka bir üyesi iyice tuzağa çekilmiş erkeği arayarak, 'Sen FETÖ'cülerin hesabına para yatırmışsın. Başın belada ancak biz sana yardım edeceğiz. Bunun için para gerekli' diyerek, verdikleri hesaba ek para yatırması isteniyordu. Bu görüşmelerden sonra da bağlantı koparılıyordu. İyice dolandırılan kişi çeteyle bir daha temas kuramıyordu. Çetenin tuzağına düşürdüğü yüzlerce erkeği dolandırdığı anlaşılırken, günlük 50 ile 60 bin TL arasında dolandırdıkları, 6 ayda da yaklaşık 9 milyon TL vurgun yaptıkları anlaşıldı.

Çete üyelerinin kazandıkları paralarla lüks bir yaşam sürdükleri belirlendi. Çeteden 30 kişi şikâyetçi olurken, yüzlerce kurbanın hem dile düşmemek hem de aileleri ve yakın çevrelerinin duymasından çekindikleri için şikâyetçi olmayı tercih etmedikleri de tespit edildi.

53 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


Emniyetteki ifadelerinin ardından yüzlerce erkeği dolandıran şüphelilerden 53'ü adliyeye sevk edildi. Şüpheliler İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilecekler.