Başkan Erdoğan, 'Bu bizim Mete' diyerek selamlamıştı!

Yüksek Askeri Şura toplantısı geçtiğimiz salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Başkan Erdoğan'ın havadaki koruma ekibinin başında yer alan Hava Pilot Albay Mete Kuş da terfi alanlar arasında yer aldı.

Başkan Erdoğan, 'Bu bizim Mete' diyerek selamlamıştı!
Başkan Erdoğan, 'Bu bizim Mete' diyerek selamlamıştı!
Yüksek Askeri Şura Toplantısı geçtiğimiz Salı günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay da general ve amiralliğe terfi etti. Terfilerin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havadaki koruma ekibinin başında yer alan Hava Pilot Albay Mete Kuş ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaveri Piyade Albay Nurettin Hakan Büyükçulha tuğgeneralliğe terfi eden iki isim olarak dikkat çekti.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki yapılanmasını deşifre ettiği için bir dönem görevinden de alınan Hava Pilot Albay Mete Kuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havadaki koruma ekibinin başında yer alıyor. Cumhurbaşkanı'nın seyahatleri sırasında 'Ana' uçağına kendi kullandığı ve ekibinde yer alan bir diğer F-16 ile korumalık yapan Pilot Albay Kuş, Dünya Pilotlar Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan tarafından kabul edilmişti. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı'nın Ankara'dan İstanbul seyahatine F-16 ile eşlik eden Kuş'a, Erdoğan uçaktan el sallayarak selam vermiş ve yanındakilere 'Bu bizim Mete' demişti.