Talimat verdiler! İran'ı vurun!

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail'e İran'ı vurması yönünde bir mesaj verdi.

Talimat verdiler! İran'ı vurun!
Talimat verdiler! İran'ı vurun!
İran ve ABD arasında sular durulmuyor. Her gün iplerin gerilmeye devam ettiği bölgede yeni gelişmeler yaşandı. Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton İsrail'e İran'ı vurmaları konusunda bir talimat verdi. 

Bolton, ‘İsrail Ordu Radyosu’na verdiği röportajda şunları söyledi:

“Önümüzdeki iki ay, İsrail'in, İran tarafından tehdit edilen stratejik güvenlik çıkarlarını korumak adına harekete geçmesi için en uygun zamandır. Eğer (ABD Başkanı Donald) Trump seçilirse, çok fazla sevinmeyin, bu sizi endişelendirmeli. Çünkü (Trump) iç siyasetin sınırlamalarından kurtulmuş olacak ve bugün olduğu gibi karşınızda yakın bir İsrail dostu bulamayacaksınız. Joe Biden’ın seçilmesi de İsrail için iyi olmayacak. Bu yüzden ABD seçimleri öncesi içinde bulunulan bu dönemi değerlendirmelisiniz.”

İsrail hükümeti Bolton’ı, ‘İsrail'in yakın bir dostu’ olarak görüyor. Geçtiğimiz Eylül ayına kadar Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Bolton, Başkan Trump ile yaşadığı büyük anlaşmazlıkların ardından görevinden ayrıldı. Bolton’ın görevinden ayrılmasından kısa bir süre sonra, geçtiğimiz ay, Trump'a yönelik ciddi eleştirilerin olduğu bir kitap yayınlanması, bu anlaşmazlıkları adeta bir kavgaya dönüştürdü.