Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ibadete açılıyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak. Toplumun tüm kesimlerinden davetlilerin yer alacağı açılış, Diyanet İşleri Başkanlığının dua programıyla başlayacak. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yılı sonra ilk cuma namazı kılınacak. Programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılacak.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ibadete açılıyor!
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ibadete açılıyor!
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 86 yıl sonra cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarına gelmeye başladı.

Çatladıkapı girişinden gelen vatandaşlara mobil büfesinden çay ve simit ikramı yapıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımının beklendiği açılış töreni nedeniyle bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin de geldiği görüldü

Katılımcılar, saat 10.00'dan itibaren güvenlik noktalarından geçirilerek alana alındı.

Kur'an tilaveti başladı

Ayasofya Cami-i Şerifi'nde 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı öncesi sela ve tekbirlerle başlayacak programda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetine başlandı . Sabah 10.00'da sela ve tekbirlerle başlayan programda, Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okudu, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden İhlas, Felak ve Nas'ı tilavet edecek.

İstanbul Valisi Yerlikaya; 'Ayasofya Camii çevresinde namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu.'