Altında yeni rekor mu geliyor?

Düşük faiz getirisi, pandemi nedeniyle politika yapıcıların piyasalara bol likidite sağlaması altın fiyatlarında aşağı yönlü seyri engelliyor. Risk sevmeyen yatırımcı altına talebini artırmayı sürdürüyor. Gram altın geçen haftalarda 401 lira ile tarihi zirvesini görmesinin ardından bir miktar gevşemişti. Gram altın fiyatları yeni haftanın ilk gününde hareketlendi ve yeniden kritik eşik olan 400 liranın üzerine çıktı. Yatırımcılar "Altın fiyatlarında son durum ne", "Altın düşecek mi", "Altın yükselecek mi" " Bu seviyelerden altın alınır mı " gibi sorularını Troy İş Geliştirme Yöneticisi Doğukan Çiçek yanıtladı.

Altında yeni rekor mu geliyor?
Altında yeni rekor mu geliyor?
Altının çok ciddi bir rallisinin olduğunu ifade eden Çiçek, 'Merkez bankaları ve hükümetler kanalıyla piyasalara bol likidite verilmeye devam ediyor. Negatif reel faizden kaçan yatırımcının kendine bir getiri arayışıyla altını tercih etme durumu sürüyor' dedi.

'GÜMÜŞ FİYATLARINA OLUMLU YÖNDE YANSIDI'

Son dönemde piyasa uzmanları tarafından altının başlıca alternatifi olarak gösterilen gümüşe de değinen Çiçek, 'Gümüşün özelinde arzla ilgili kaygılar artmaya başladı. Meksika tarafında özellikle en büyük gümüş maden sahaları bulunuyor. Bu bölgedeki vaka sayılarındaki artış arza dahil kaygıları artırarak, gümüş fiyatlarına olumlu yönde yansıdı' dedi.

'GÜMÜŞÜN 25 DOLARA GELMESİ ÇOK DAR SÜRPRİZ OLMAYACAKTIR'

'Geldiğimiz durumda altın gümüş rasyosunun 93 seviyelerine kadar çekildiğini biliyoruz ve tarihsel ortalamaya baktığımız zaman altın gümüş rasyosunun seviyesi 68-70 olduğunu biliyoruz. Buralara geldiğini farzederken, yani gümüşün 25 dolara gelmesi çok dar sürpriz olmayacaktır' dedi.

'GRAM ALTINDA GERİ ÇEKİLME ALIM FIRSATI OLABİLİR'

Gram altında dolar ons görüşlerinin paralel olduğunu belirten Çiçek, 'Ons tarafında bir yükseliş bekliyorsak, gramda da bekliyoruz. Ama 401 liraya kadar yükselmiş bir gram altında kar realizasyonu gelmesini beklemek çok doğru bir bakış açısı. Buradan sonra yükseliş sürer mi? Bence sürer. Ama buralardan gelecek bir geri çekilme alım fırsatı olabilir' dedi.

'GRAM ALTINDA YENİ BİR REKOR GÖREBİLİRİZ'

Altında dolar ons cinsinden rekor seviyeler beklediklerini vurgulayan uzman isim, 'Bunun neticesinde de gram altın yeni bir rekor seviye görebiliriz' dedi.