Ankara'da taksiciler isyanda!

Yapmadığı hizmetlerle Ankaralı'yı mağdur eden Mansur Yavaş, taksicileri de isyan ettirdi. Bir grup taksici Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin durak levhaları ile ilgili kararından ötürü ABB'yi ve Mansur Yavaş'a tepki gösterdi.

Ankara'da taksiciler isyanda!
Ankara'da taksiciler isyanda!
Ankara'da bir buçuk yılda bir tane bile elle gösterilecek hizmet yapmayan Mansur Yavaş yönetimi, yaptıklarıyla da vatandaşı memnun etmekten çok uzakta.

Başkent'te bir grup taksici Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin taksi durağı levhalarıyla ilgili aldığı kararı 'esnaf arasında çalışma barışını bozduğu' gerekçesiyle protesto etti.

Yavaş yönetimine isyan eden taksiciler, "Mansur Yavaş'a seçimlerde destek verdik. Taksiciye böyle yaparsa Ankara'ya yazık değil mi?' diye konuştu. 

Taksiciler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşprotesto etmek için Hipodrom caddesindeki merkez binası önünde 100 araçlık konvoyla toplandı. Esnaf, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı karar sonrası mevcut taksi duraklarının yakınına başka taksi durağı levhası verildiğini ve bu durumun aralarında soruna neden olduğunu savundu.

Grup adına açıklama yapan VİP Taksi Durağı sorumlusu Muammer Kılıç, "Biz Ankara'da 5 taksi durağı esnafıyız, şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi mevcut Ankara Şöförler Odası'ndan yetkiyi alarak rantçılara taksi durağı levhası çıkarıyorlar. Bu durum çalışma bölgesindeki barışı bozuyor ve bizi buraya getiriyor. Defalarca uyardık...." ifadelerini kullandı.

'İSTEDİKLERİ RAKAMLAR KORKUNÇ'

Kılıç, UKOME yetkilileri ile daha önce toplantılar yaptıklarını belirterek, "Rant elde edenlere levha çıkarttılar, geldiler taksi durağımıza bizden korkunç rakamlar talep ediyorlar. Bu esnafa yazık. Mansur Yavaş'a seçimlerde destek verdik. Taksiciye böyle yaparsa Ankara'ya yazık değil mi?' dedi. 

'EYLEM YAPACAĞIZ'

Bu tarz kararların Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası ile görüşülerek alınması gerektiğine işaret eden Kılıç, UKOME'yi kendilerini muhatap almadığı için tanımadıklarını söyledi. Kılıç, yarın Ankara genelinde saat 11.00'de eylem yapacaklarını dile getirdi.

KORNA ÇALIP DAĞILDILAR

Taksiciler, basın açıklamasının ardından araçlarına binerek bir süre belediye binası önünde korna çaldıktan sonra olaysız dağıldı.