Peygamber efendimize hakaret eden alçak alındı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada, Hz. Muhammed ile ilgili hakaret içeren bir karikatürü paylaşan kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Peygamber efendimize hakaret eden alçak alındı!
Peygamber efendimize hakaret eden alçak alındı!
'Türkiye LGBTİ Birliği' adlı bir Twitter hesabı Hz. Muhammed'in resmedildiği bir skandal karikatür paylaşılmıştı. Tepki çeken karikatürün ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Soylu, 'Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı' ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabından, 'Peygamber Efendimize (sas) dil uzatan alçak müfteri için hesap vakti...' açıklamasında bulundu.

İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed hakkında çok çirkin bir karikatürle hakaret eden Türkiye LGBTİ Birliği adlı sitenin sorumlusu M.C.S.'nin İstanbul Fatih ilçesinde gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında dini değerleri aşağılama ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği gerekçesiyle M.C.S. hakkında gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Türkiye LGBTİ Birliği adlı sitenin sorumlusu M.C.S.'nin Fatih'teki adresinde gözaltına alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU!

'Lezbiyen', 'gey', 'biseksüel'lerle ilgili çalışmalar yapan eşcinsel projesi LGBT Hareketi Türkiye Twitter hesabını tarafından aşağılık bir tweet paylaşıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ve İslam'a çirkin iftira ve hakaret içeren bir karikatür paylaşıldı. 

Peygamber efendimize hakaret eden alçak alındı!

İğrenç karikatür yoğun tepki aldı. Aralarında avukat Mustafa Doğan İnal'ın da bulunduğu 9 kişi; İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed hakkında çok çirkin bir karikatürle hakaret eden Türkiye LGBTİ Birliği hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda; 'lezbiyen', 'gey', 'biseksüel'lerle ilgili çalışmalar yapan eşcinsel projesi LGBT Hareketi Türkiye'nin Twitter hesabının kullanıcısının tespit edilmesi, söz konusu kişinin 'alenen hakaret' 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Suç duyurusunda; şüphelinin toplum ahlakını ifsad etmek amacıyla İslam dinine ve Hz. Muhammed'e alenen hakaret edip iftira atmak suretiyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike meydana getiren saldırıda bulunduğu hatırlatıldı.