Rusya, yeni silahlarının hepsini insanlar üzerinde denedi

Rus Svobodnaya gazetesi korkunç bir iddiada bulundu. Gazete, Putin’in Suriye’yi yeni silahların geliştirilmesi için bir test sahası olarak kullandığını iddia etti.

Rusya, yeni silahlarının hepsini insanlar üzerinde denedi
Rusya, yeni silahlarının hepsini insanlar üzerinde denedi
Svobodnaya gazetesi “24 Haziran'da ilk kez gösterilen İskender füzelerinin muhaliflere karşı kullanılıp, geliştirildiğini belirterek, 300'den fazla yeni silahın Suriye'de test edildiğini ve 50 bin Rus subay ve generalinin de savaş tecrübesi edindiğini ifade etti.

Putin yönetiminin son 5 yılda Suriye'yi nasıl kendi silah üssü olarak kullandığını yazan milliyetçi Rus gazetesi Svobodnaya Pressa, ilk defa 24 Haziran'daki Zafer Günü kutlamalarında gösterilen İskender füzelerinin Suriye'de gizlendiğini belirtti.

“İskender füzeleri 2018'den beri Suriye'de test edilip geliştirilirken dünya 24 Haziran'daki kutlamalarda ilk defa gördü' diyen gazete İskender Füzeleri, Suriye'de muhalifler üzerinde defalarca denendi ve tüm eksikleri giderildi. Bunun gibi yüzlerce silah, Suriye'deki savaşta kullanıldı, geliştirildi. Suriye, Rus ordusu için gerçek manada bir test sahasına dönüştü. Silahlar bu sayede modernize edildi Putin yönetimi, batıyı uyutarak silah sistemleri konusunda büyük atılımlar yaptı. Batı ülkeleri bu becerideki silahlara 2025'ten önce ulaşamaz” ifadelerini kullandı.

Rus gazetesi, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun “Suriye'de 300'den fazla yeni silahın test edildiği, bunun yanı sıra 50 bin Rus subay ve generalinin da sahada savaş tecrübesi kazandığı” ifadelerine de yer vererek, 5. nesil Su-57 savaş uçağı, T-14 Armata tankları, balistik İskender füzeleri ile Tornado-G ve Smerch çoklu fırlatma roket sistemler gibi yüzlerce silahın Suriye'de geliştirildiği bilgisine yer verdi.