Ayasofya kararı sonrası çılgına dönen Yunanistan'dan küstah Türkiye teklifi

Ayasofya'nın yeniden camii olarak ibadete açılması kararı sonrası Yunan siyasetçi Fori Yennimata, Türkiye'ye bu konuda yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Ayasofya kararı sonrası çılgına dönen Yunanistan'dan küstah Türkiye teklifi
Ayasofya kararı sonrası çılgına dönen Yunanistan'dan küstah Türkiye teklifi
Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, uluslararası toplumun Ayasofya'nın statüsüyle ilgili karara kararlılıkla tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Ateist olan Çipras, Yunanistan hükümetinin bu kararı uluslararası seviyede gündeme getirmek zorunda olduğunu duyurdu.

Çipras, yaptığı açıklamada 'Türkiye Cumhurbaşkanı'nın dünya mirasının benzersiz yapısı olan, büyük tarihi ve dini öneme sahip olan Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararı, dinler arası diyaloğa zarar veren ve genel insani değerleri ihlal eden ciddi bir sorun' dedi.

Eski başbakanlardan Andonis Samaras, dünyanın sessiz kalmasına tepki göstererek 'Avrupa uyuyor. Batı intihar ediyor. Kendi kimliğini ve kültürü korumayanlar ölüyor' yorumunu yaptı.

Eski sosyalist parti PASOK'un devamı olan KINAL Partisi lideri Fofi Yennimata, Ayasofya kararı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulama çağrısı yaptı. Yennimata, 'Erdoğan'ın Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararı, tüm uygar dünyaya ve Hristiyanlığa yönelik bir meydan okuma. Biz Yunanlar için bu karar bıçak gibi' diye konuştu.

BM, AB ve Avrupa Konseyi gibi uluslararası kurumların artık sözle değil, önlem ve yaptırımlarla tepki vermesi gerektiğini savunan Yennimata, Türkiye'nin sadece bundan anlayacağını iddia etti.