Ayasofya'nın halılarının parasını Başkan Erdoğan karşıladı!

Bugün Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla ibadete açılan Ayasofya'nın iç kısmı ibadete uygun hale getirilecek. Bu çalışmalar sırasında yapılacak olan 14 bin metrekarelik halıların ücretini Başkan Erdoğan ödeyecek.

Ayasofya'nın halılarının parasını Başkan Erdoğan karşıladı!
Ayasofya'nın halılarının parasını Başkan Erdoğan karşıladı!
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinden sonra camiye çevirdiği Ayasofya, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilmişti. 2 Temmuz’da Ayasofya'nın statüsünün ne olacağını ilişkin Danıştay'da görüşülen duruşma gerçekleştirildi ve karar açıklandı. Kararın ardından Ayasofya Camisi'nin, yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BÜYÜK JEST



Türkiye kamuoyunda büyük sevinçle karşılanan haber sonrasında Ayasofya'nın ibadete uygun hale getirilmesi için çalışmalar da hızlandı. Bu çalışmalarda kullanılacak 14 bin metrekarelik cami halısı tamamlandı. Halının ücretini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılacağı öğrenildi.

Ayasofya'nın zemin büyüklüğü 5 bin metrekare ancak herhangi bir aksilik olması durumu için 14 bin metrekarelik halı hazır hale getirildi. 

FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİNE AİT DESEN VE RENK

Öte yandan Ayasofya için yapılan 14 bin metrekare büyüklüğündeki halılar Fatih Sultan Mehmet Han'ın dönemindeki orjinal renkte olacağı ve o dönemin desenlerini taşıyacak.