Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in gözaltına alınma sebebi belli oldu!

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Başsavcılığın başlattığı soruşturmada, Yıldız'ın İstanbul’da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile 'suç içerikli' görüşmeler yaptığı belirtildi.

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in gözaltına alınma sebebi belli oldu!
Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in gözaltına alınma sebebi belli oldu!
Gözaltı haberini duyuran TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 'Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30'da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır' ifadelerini kullandı.

BİR GÖZALTI KARARI DA MÜYESSER YILDIZ'A

Öte yandan Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ‘Askeri Casusluk' suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

TSK PERSONELİ İLE SUÇ İÇERİKLİ GÖRÜŞME

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Yıldız ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul'da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yıldız'ın kendi adına kayıtlı telefondan ‘Askeri Casusluk' suçu kapsamında E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı belirlendi.

İkilinin Türkiye'nin Libya'daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

TERKOĞLU VE PEHLİVAN TUTUKLANMIŞTI

Libya'da şehit olan MİT görevlilerinin deşifre ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alınmış, ikili tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.