Erdoğan 'Milletimiz karar verir demişti' Başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için başvuru yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020 tarihinde müzakere yapacağını bildirdi. İstanbul’daki Kariye Camii’nin karar için emsal teşkil edeceği belirtiliyor.

Erdoğan 'Milletimiz karar verir demişti' Başvuru yapıldı!
Erdoğan 'Milletimiz karar verir demişti' Başvuru yapıldı!
İstanbul'un fethinin 577. yıldönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasının ardından Ayasofya'nın cami olması konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" demişti. Başkan Erdoğan, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için talimat verdiği de öğrenilmişti.

AYASOFYA'NIN CAMİİ OLMASI İÇİN BAŞVURU
Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, 2005, 2008, 2012, 2015, 2016 yıllarında çeşitli başvurular yapmıştı. 2020 tarihinde de Ayasofya'nın camii olması için başvuruda bulunduğu öğrenildi. 24 Kasım 1934 yılında Bakanlar Kurulu Kararı'nın iptali için açılan davada karar vermek için Danıştay 10. Dairesi'nin 2 Temmuz 2020'de konuyla alakalı duruşma yapacağı ve karar vereceği bildirildi.

KARİYE CAMİİ ÖRNEĞİ VAR!
Fatih Sultan Mehmet Vakfı eseri olan Kariye Camii'nin müzeye dönüştürülmesine yol açan Bakanlar Kurulu kararını 2019 yılının kasım ayında Danıştay iptal etmişti. Danıştay 10. Dairesi'ne yapılan başvuru sonrası 2 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak müzakerede Ayasofya için de Kariye Camii'nin emsal karar olacağı ifade ediliyor.İstanbul'un fethinin 577. yıldönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasının ardından Ayasofya'nın cami olması konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" demişti. Başkan Erdoğan, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için talimat verdiği de öğrenilmişti.