Seçim tartışmasının altında koltuk kaygısı var

AK Parti ve MHP kanadından çok defa yalanlanmasına karşın, CHP'nin "erken seçim" tartışmalarını giderek yükseltmesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti içi muhalif harekete yönelik sindirme planı olarak değerlendiriliyor.

Seçim tartışmasının altında koltuk kaygısı var
Seçim tartışmasının altında koltuk kaygısı var
Hükümet kanadından seçimlerin olması gereken tarihte yapılacağına dair pek çok açıklama yapılmasına karşın, Kılıçdaroğlu, hafta başında yapılan MYK toplantısında yine partisinin yapay gündem maddesi seçimi dillendirerek 'Seçim 2023 ya da erken olur" ifadesini kullanarak 2023'deki seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da MHP'nin talebiyle öne çekilebileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, bugün de il başkanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı yapacak. Toplantının gündemini ise küresel salgın sürecinde yapılan çalışmalar, seçim tartışmaları ve kurultay süreci oluşturacak. Kılıçdaroğlu'nun bir kez daha il başkanlarına "seçime hazırlıklı olunması" talimatı vereceği kaydediliyor. Kılıçdaroğlu'nun erken seçim olasılığını dikkate alarak "il ve ilçe örgütlerinin çalışmalarını yürütmesi, koronavirüsle mücadele sürecinin halka ulaşmada fırsat olarak değerlendirilmesini" isteyeceği belirtiliyor.

Mart ayında yapılması beklenen CHP kurultayı, korona nedeniyle ertelenmiş, kongrenin son olarak Temmuz ayında yapılmasının hedeflendiği açılanmıştı. Muharrem İnce, Fikri Sağlar, Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner gibi isimlerin öne çıktığı kurultay öncesinde muhalefeti sindirmek isteyen Kılıçdaroğlu'nun, yeniden seçilme endişesi taşıyan vekillere de şantaj olarak, "erken seçim" tehdidini kullandığı değerlendiriliyor.