Yeni Audi Q5 tanıtıldı! 2021 model Audi Q5'in özellikleri nedir?

Bir süreden beridir sessizliğe bürünen Audi sonunda bu duruma son verdi. Yeni Audi Q5 resmen tanıtıldı. 2008'den beridir üretimde olan Q5'in makyajlı modelinde dünyada bir ilke imza atılmış durumda. Araçta ilk dijital OLED stoplar kullanılıyor. Audi'nin diğer modellerinde uyguladığı yeni yüze sahip olan 2021 Audi Q5 neler sunuyor? Özellikleri nedir? İşte araç hakkındaki tüm detaylar...

Yeni Audi Q5 tanıtıldı! 2021 model Audi Q5'in özellikleri nedir?
2016 yılında yeni nesliyle tanıştığımız Audi Q5'in makyaj zamanı geldi. Markanın diğer modellerine de uyguladığı yeni yüze kavuşan Q5'in sunduğu asıl büyük yenilikse arka kısmında yer alıyor.

Yenilenen LED farları panjura doğru daralan Q5'in bu ön panjuru da hafifçe makyajlanmış ve bu sayede daha geniş görünmesi sağlanmış. Elden geçirilen ön tamponun sahte hava girişleri de daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.


12 gövde renginden ikisi yeni olan otomobilin farklı tonlarından ilki bir maviyken ikincisi, fotoğraflarda da görülen haki yeşili. Jant çapları 17 ile 21 inç arasında değişen Q5'in kapı etekleri de makyajlanmış. Dikkatli gözler, arka çamurluk içine küçük bir deflektör eklendiğini de fark edebilir. Ayrıca krom detayları karartan 'Black Pack'in de opsiyonlar arasında yer aldığını hatırlatalım.

Arka kısımda tamponun alt bölümüne eklenen sahte hava çıkışları ve eskisinden çok daha inandırıcı duran sahte egzoz çıkışları en büyük görsel farklılıklar. Stopların arasına da bir çıta çeken Audi, modelin asıl yeniliğini de bu bölümde sunuyor.

Dış tasarımları değişmeyen stoplar dünyanın ilk dijital OLED stopları. İçlerinde, her biri 6 segmente ayrılmış 3 bölüm yer alan parçalar satın alma anında üç farklı iç tasarımdan biriyle seçilebiliyor. Sürüş modlarından dinamik seçildiğinde farklı bir şekil alan grafikler yakınlık sensörüne de sahip. Bu sayede Q5 dururken arkadan yaklaşan araç 2 metreden daha yakına geldiğinde stopların bütün üniteleri maksimum güçte yanıyor. Kayar sinyallerse standart donanımda.

İç mekana geçildiğinde büyük değişikliklerle karşılaşmıyoruz. Dijital gösterge panelinin tasarımını güncelleyen Audi, sunduğu yeni döşeme ve trim parçalarıyla bu bölümü güncellemiş. Modüler bilgi eğlence sistemi platformunun 3. Neslini kullanan makyajlı Q5'te sistem, öncekinin 10 katı işlemci gücüne sahip. Makyaj öncesinde vites kolu önünde yer alan çevirmeli kumanda ve dokunmatik yüzeylerse yerlerini kapaklı bir göze bırakmış.

Üretimi Meksika'da yapılan makyajlı Q5, Sonbahar aylarında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Pazara sunulacak ilk motor seçeneği 2 litre hacimli bir turbo dizel olacak araç bu üniteden 204 beygir güç, 400 Nm tork alacak. Hafif hibrit sistem sayesinde start/stop'u 22 km/s altında kalan hızlarda devreye girebilen model bu sayede yakıt tüketim ortalamasını düşürebilecek. Aynı motorun farklı güçteki versiyonları, 6 silindirli bir dizel, 2 seçeneği bulunacak 2 litre hacimli benzinli ünite ve yine 2 farklı güç çıkışına sahip olacak şarj edilebilir hibrit motor daha sonra satışa sunulacak.