Bugün sokağa çıkma yasağı saat kaçta bitecek? YKS AYT ve YDT sınavları süresince nereler açık olacak?

Bu sabah 09:30 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başladı. İki buçuk milyondan fazla öğrencinin büyük bir heyecanla hazırlandığı YKS için ikinci maraton bugün başlıyor! Dünkü TYT’den sonra bugün de AYT ile YDT yapılacak. Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek, bugün marketler ve bakkallar açık mı şeklindeki sorular günün en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi yapılacağı için sadece büyükşehirler için değil ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Bugün sokağa çıkma yasağı saat kaçta bitecek? YKS AYT ve YDT sınavları süresince nereler açık olacak?
Bugün sokağa çıkma yasağı saat kaçta bitecek? YKS AYT ve YDT sınavları süresince nereler açık olacak?
Bu hafta sonu 27-28 Haziran tarihlerinde YKS yapılacağı için 81 şehrimizde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Dün sabah 10:15'te başlayan YKS'nin 1. Oturumu olan TYT, 13:00'de sona erdi. Aynı şekilde bugün de YKS'nin 2. Oturumu olan AYT ve 3. Oturum sınavı YDT yapılacak. Sokağa çıkma yasağı ne zaman, kaçta bitecek? ÖSYM tarafından aktarılan bilgilere göre AYT saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDT ise 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

ANKARA, İZMİR, İSTANBUL HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KAÇTA BİTECEK?
YKS nedeniyle yaşanacak yoğunluğu azaltmak amacıyla Cumartesi ve Pazar günü ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bugünkü sokağa çıkma yasağı saat 09:30'da başladı 18:30'da sona erecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN KİMLER MUAF OLACAK?

YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı günlerde başta sınava girecek adaylar ve yakınları ile sınav görevlilerinin (otobüs, minibüs, dolmuş, taksi vs.) gibi şehir içi toplu ulaşımlarında herhangi bir aksama olmaması için Belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacak.

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Tatil yerlerinde yaşayanlar ören yerlerine, plajlara girebilecek