Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans katıldığı toplantıda YKS'ye girecek gençlerin sorularını yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Burslardan sosyal medya kullanımına, YKS'den iş istihdam ve pandemiye kadar çok sayıda konuya değinildi. İşte Başkan Erdoğan'ın gençlerle buluşmasında 7 bölgeden 7 gencin sorularına verdiği cevaplar ve öne çıkanlar;

YKS TARİHİ BELİRLENEREK STRESİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

YKS de pek çok sınavımız gibi tarihi önceden belirlenmiş, pandemi sürecinde bir belirsiz dönem geçirilmiş ve belirsizliğin ortadan kaldırılması için uzun zaman önce kesinleştirilmiş bir tarih söz konusu. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. O nedenle bu konuda ben sınava ve geleceklerine odaklanmalarını her birini kendi çocukarımdan ayırmadığım yavrularımdan diliyorum.

KREDİ VE BURS RAKAMLARINI HER YIL ARTTIRIYORUZ

Göreve geldiğimizden bu yana burs ve kredi rakamlarını her yıl artırıyoruz. Tabi biz göreve geldiğimizde öğrenci harcı diye bir durum vardı. Onları da ne yaptık? Kaldırdık. Artık böyle bir durum söz konusu değil. Barınmaya gelince. Burada da çok önemli projeler hayata geçirdik. 2021 sonuna kadar 72 bin yeni yurt yatağı daha hizmete sunulacak

HER GENCİMİZE İŞ SAĞLAMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

Tabi iş bulma noktasında dünyanın hiçbir yerinde üniversite mezunları hemen kamuda işe alınsın diye bir durum söz konusu değil. Asıl iş istihdam konusu özel sektördedir. Kamunun görevi bunun önünü açmaktır. Üretmek, yüksek teknoloji sağlamak, iş alanları oluşturmak isteyenlere ön açmaktır.

MESLEK LİSELERİ

Koronavirüs sürecinde meslek liselerinin verdiği destek büyük. Meslek liseleri de bizim evladımız. İnsan evlatlarını birbirinden ayırabilir mi? İmam Hatip ne ise Meslek Liseli de öyle. Benim İmam Hatip'i çok dile getirmemin nedeni 28 Şubat sürecinde bir kasıtlı ön kesme gayreti olması ve binlerce gencin mağdur edilmesiydi.

SOSYAL MEDYA KONUSU

Sosyal medya gerçeğine sırtımızı dönecek, gözümüzü kapatacak değiliz. Öyle olsaydı aktif olarak kullanmazdık. Zaten 16 milyonun üzerindeki takipçi sayımla ülkemde en fazla takipçiye sahip hesabımız olduğunu da hatırlatırız. Bizim burada itiraz ettiğimiz hukuksuzca, yalana, iftiraya, kişisel haklara saldırıya meydan verilmesi ve bunun hesap verilebilirliği için Türkiye'de ofis açmaktan kaçan mecralaradır. Sizlerin telefonundan, kardeşlerinizin telefonunda mahrem görüntüler yayınlansa bugün ne olacak? Bunların bir yaptırımı olması lazım. Yoksa ülkemdeki tüm gençlerin sosyal medyayı kullanmasının teminatı devlet başkanı olarak bizzat benim.

KOVİD KONUSUNDA EN BÜYÜK GÖREV GENÇLERİMİZDE

İlk vakadan bu yana dünyaya örnek bir mücadele yürüttük. Şeffaflık ilkesiyle ne milletimizden ne de dünya kamuoyundan hiçbir şeyi gizlemedik. Türkiye olarak bu sınamalardan alnımızın akıyla çıktık. Aldığımız sıkı tedbirlerin bir kısmını gevşettik. Henüz istediğimiz seviyeye düşmemiş olması dikkat ve tedbiri elden bırakmamamız gerektiğine işaret ediyor. Bu konuda en büyük görev gençlerimize düşüyor.

Ben bütün gençlerimize yarınki imtihanda başarılar diliyorum. Sizleri bir dahaki gördüğümde üniversiteliler olarak görmek istiyorum.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran Cuma günü sosyal medya üzerinden gençlerle bir araya gelecek. 'Erdoğan Dijital Medya' hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, Başkan Erdoğan 16.30'da gençlerle video konferans yöntemiyle bir buluşma gerçekleştirdi. Söz konusu yayın Başkan Erdoğan'ın YouTube kanalı, Facebook sayfası, Twitter ve Instagram hesaplarından canlı olarak takip edebildi..

SIK SIK GENÇLERLE BİR ARAYA GELİYOR

Başkan Erdoğan'ın gençliğe verdiği önem kamuoyunun malumu iken pandemi sürecinde bile gençlerle buluşma ve fikirlerini dinleme, sorularını cevaplamayı ihmal etmediği görüldü.

SON OLARAK SPORCU GENÇLERLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Başkan Erdoğan son olarak milli sporcuların olduğu bir grup ile karantina sürecinde canlı olarak video konferans görüşmesi gerçekleştirmişti.