FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak’ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü

15 Temmuz gecesi masum halka TSK’nın F16 dahil tüm silahlarıyla saldıran FETÖ’cüler, o gece örgüte öldürücü darbeyi vuran Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ın 2017 yılındaki bir demecini keserek algı operasyonu başlattı. Kaynak: FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak’ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü

FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak’ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü
FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak’ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü
Fetullahçı Terör Örgütü'nün, örgüte yönelik dava ve soruşturmaları itibarsızlaştırmak için yürüttüğü algı operasyonlarının son hedefi, 2017'deki bir röportajı cımbızlanarak kullanılan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak oldu.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün TSK içerisindeki üniformalı teröristleri ile ilgili yakalama ve gözaltı kararı vererek darbe girişiminin direncine önemli darbe vuran dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı her fırsatta linç etmek için fırsat kollayan örgütün medya ve sosyal medya ayağı, Kodalak'ın 2017 yılında, Habertürk kanalında yayınlanan röportajındaki, “örgütün silahlı terör örgütü olduğu” yönündeki açıklamalarını cümleleri cımbızlayarak çarpıttı.

Örgüte ait TR724 haber sitesinde, Kodalak'ın söz konusu röportajı kırpılarak, 15 Temmuz'un kurgu olduğu yönünde başından beri oluşturmaya çalıştıkları algının yanında örgüte yönelik biten ve devam eden soruşturma ve davaları da itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

TR724 haber sitesinde yer alan haberde, Kodalak'ın Habertürk'teki röportajda kullandığı cümleler cımbızlanıp, “15 Temmuz'dan birkaç gün önce biz ‘Çatı İddianamesini yayımladık. Bizim teknik olarak bir sıkıntımız vardı. Biz birçok kesimi bunların silahlı bir terör örgütü olduğunu inandıramıyorduk. İddianamemizde de bu argümanları doyurucu çok belge ve bilgi bulamadık. Ama 15 Temmuz gecesi bizim kamuoyuna çok inandıramadığımız silahlı terör örgütü unsurunu kendi kendilerine deşifre ettiler” ifadeleriyle eksik bir şekilde yer verildi.

Oysa söz konusu röportajda, Harun Kodalak'ın, örgütün silahlı terör örgütü olduğu yönünde yeterli bilgi ve belgeye sahip olduklarını açık açık söyleyip, bu yönde örgütün eski önemli mensuplarından Kemalettin Özdemir'in de Çatı İddianameye giren beyanlarını hatırlattığı görüldü.

Kodalak'ın cımbızlanarak kullanılan ve FETÖ'nün silahlı bir terör örgütü olduğu yönünde soruşturma mercii olarak hiç şüphelerinin bulunmadığını bu yönde MİT Tırları hadisesiyle birlikte Kemalettin Özdemir'in ifadelerinin açık olduğunu söylediği açıklamalarının bir bütün olarak, “FETÖ'nün silahlı bir terör örgütü olduğuna inandıramıyorduk. Biz inanıyorduk da kamuoyunu inandıramıyorduk. İddianamemizde de bu argümanımızı destekleyecek böyle açık söylemek gerekirse, çok doyurucu belge bilgi de bulamadık. Ne vardı? MİT Tırları hadisesi vardı, dimi, bu bize göre yeterli ama kamuoyu yeterli görmüyor. Bir de çok ilginçtir, iddianamede var bu, örgütün eski mensuplarından olup sonradan ayrıldığını söyleyen Kemalettin Özdemir, önemli bir isim bu biliyorsunuz, onun çatı iddianamesinde bizim tanık sıfatıyla ifadesi var. Soruşturma savcısı arkadaşımız ona sormuştu, peki demişti, bu örgütün silahlı unsurları neler? O da demişti ki, yani bu minval üzere bir ifade tam ayrıntılara bakmadım ama bu minval üzere şunları söylemişti: Bu örgütün silahlı özel bir güce ihtiyacı yok ki. Örgütün zaten emniyet elinde askeri teşkilat elinde, bu örgütün silahlı gücü zaten bunlar demişti bize.Bu aynen iddianamede var. Dolayısıyla biz bunları delil kapsamında silahlı terör örgütü olarak sunduk. Ama 15 Temmuz gecesi bu hainler, bizim kamuoyuna çok inandıramadığımız silahlı terör örgütü unsurunu kendi kendilerine deşifre ettiler. Herkesin gördüğü gibi masum halkın üzerine, silahsız halkın üzerine bırakın tabancaları, otomatik silahlarla, helikopterden, uçaklarla saldırarak gerçekten ne kadar zalim bir silahlı terör örgütü olduklarını göstermiş oldular” şeklinde olduğu görüldü. Kaynak: FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak'ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü.

Kodalak'ın, örgüt için silahlı terör örgütü olduklarını kendileri ifşa ettiler şeklindeki beyanının da Kemalettin Özdemir'in, örgütün silahlı unsurları için TSK ve Emniyet'i işaret etmesi üzerine geliştiği çarpıtılan konuşmanını bütününden anlaşıldı.

TR724 Haber sitesinin, 15 Temmuz gecesi verdiği gözaltı ve yakalama kararları ile FETÖ'cü darbecilerin TSK ve emniyet içinden daha geniş destek bulmasının önüne geçilmesi ve darbeci iradedeki direncin kırılmasında önemli bir rolü olan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı hedef alan haberinde FETÖ için halen “Hizmet Hareketi” ifadesini kullanması da dikkatten kaçmadı. Kaynak: FETÖ'cü TR724'ün Harun Kodalak'ın sözlerini cımbızlayarak çektiği algı operasyonu çöktü