İstanbul'u sel aldı! İSKİ ne yapıyor?

İstanbul'un bazı ilçelerinde bugün öğle saatlerinde yağan yağmur ve dolu sonrası su baskınları yaşandı. Etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Vatandaşlar yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Esenler'de 3 iş yerini ve bir apartmanın bodrum katını su basarken, Basın ekspres yanyolu da göle döndü. Araçların güçlükle ilerleyebildiği yolda ekiplerin çalışmaları sürüyor.

İstanbul'u sel aldı! İSKİ ne yapıyor?
İstanbul'u sel aldı! İSKİ ne yapıyor?
İstanbul'da öğle saatlerinde şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu. Bağcılar'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Vatandaşlar etkili yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.
Bağcılar, Esenler ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Yağışın etkili olduğu bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

Küçükçekmece'de araçlar yolda kaldı. Yolda kalan araçları çevredekiler kurtardı. Motosikletli bazı sürücülerin ise üst geçit altında yağmurun dinmesini beklediği görüldü.

İstanbul'u sel aldı! İSKİ ne yapıyor?


ESENLER'DE 3 İŞ YERİNİ VE BİR APARTMANIN BODRUM KATINI SU BASTI


İstanbul'da öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından Esenler Yavuz Selim Mahallesi Mehmetçik Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın giriş katında bulunan 3 iş yerini ve Meltem Sokak'ta bulunan 6 katlı bir apartmanın bodrum katını su bastı. Su basan iş yerlerindeki suyu iş yeri sahipleri kendi imkanlarıyla tahliye ederken, dairesi su altında kalan bir kişi ise belediye ekiplerine haber verdi.

İstanbul'u sel aldı! İSKİ ne yapıyor?

'İSKİ TELEFONUMU AÇMIYOR'


Evi su altında kalan Abdullah Berber, 'Sürekli böyle olmuyor. Bu sefer yağmur çok bastırdı. Kredi ile almış olduğum 350 bin lira değerindeki bahçe katım su altında kaldı. İçindeki eşyalarda su altında. Emekli bir insanım nasıl ödeme yapacağım? Belediyeyi arıyorum ulaşamıyorum. İSKİ'yi arıyorum, alt yapıyı ara diyorlar. Ne gelen var ne giden. Bir burada ki emeklerimize yazık. İSKİ telefonumu açmıyor. Geçen yağmur yağdığında su bastı, İSKİ'ye gittim 'gelip bakacağız' dediler, gelmediler' dedi.

İstanbul'un önemli ulaşım arterlerinden biri olan Basın ekspres yanyolu da su bastı.

Araçların güçlükle ilerleyebildiği yolda ekiplerin çalışmaları sürüyor.

AKOM'DAN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Esenler ve Güngören ilçelerinde başlayan kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM'un paylaştığı meteorolojik radar verilerine göre Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanmakta olup, yağışların il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.


Paylaşılan verilere göre Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinde önümüzdeki bir saat boyunca kuvvetli sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.