FETÖ Bursa'daki yerel medyaya mı çöktü?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin çarpıcı iddialar ve yeni belgeler ortaya atıldı.

FETÖ Bursa'daki yerel medyaya mı çöktü?
FETÖ Bursa'daki yerel medyaya mı çöktü?
FETÖ’nün yerel medyanın en güçlü olduğu Anadolu şehri Bursa’daki medya yapılanmasının 2008 yılında eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’a ait Olay Medya grubuna el konmasına kadar uzadığı öne sürüldü.

enBursa.com haber sitesinde yer alan habere göre, 2008 yılında eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’a ait Olay Medya’ya el konmasının perde arkasında TMSF içinde yuvalanan FETÖ’cü bir grup vardı. 7 Mart 2008 tarihinde TMSF tarafından el konmasının ardından genel müdür yardımcılığına getirilen Nezir Asaroğlu’nun FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edildi.

Asaroğlu’nun Olay’da kaldığı yaklaşık 3 yıl boyunca medyanın parasal kaynaklarını FETÖ bağlantılı kişi ve kuruluşlara aktardığı öne sürüldü. Habere göre grup 15 Temmuz sonrası kayyum atanan bir FETÖ şirketi ile catering anlaşması yaptı. Söz konusu şirketin 4 yöneticisi “silahlı terör örgütüne yönetici olmak suçu”ndan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre grubun magazin dergisi Olay Trend’in basımı da 15 Temmuz sonrası FETÖ davasında hüküm giyen zanlının sahibi olduğu matbaaya verildi.

Gelişmelerin ardından Olay Medya Kurucusu ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, kendi gazetesinden yayınlanan açıklamasında, TMSF tarafından kendisine çıkarılan borcu fazlasıyla ödediğini ve TMSF ile helalleştiğini belirterek, şunları söyledi: “Olay'ın sabrını zorlayanlara söyleyeceğimiz şu: Suskunluğumuz, yaşananları içimize atmamız galiba yanlış anlaşıldı, ama bundan sonra susmayacağımızın bilinmesinde yarar var. Hukuk yoluyla elbette her şey yapılacak. Devletin ve kurumlarının da bu pervasızlara sessiz kalmayacaklarına inanıyoruz.”