Whatsapp'a bomba özellik!

WhatsApp son zamanlarda adından sıklıkla bahsettirdi. Salgın döneminde popüler mesajlaşma uygulaması üstünde birçok değişiklik yapıldı. Başka yenilikler de yolda. Hatırlarsanız bir süre önce çıkan haberlerde WhatsApp'a çoklu cihaz desteğinin geleceği ortaya çıkmıştı. Bu özellikle ilgili yeni detaylar raporlandı. Test aşamasındaki WhatsApp çoklu cihaz desteği nedir?

Whatsapp'a bomba özellik!
Whatsapp'a bomba özellik!
WhatsApp herhangi bir özelliği en başta iOS ve Android beta platformlarında test eder. Bu beta testleri söz konusu yenilikler hakkında bazı detayları ortaya çıkartır ve fikir verir. Yeni yayınlanan WhatsApp Beta v2.20.110'daki bir ipucu, çoklu cihaz desteğinin yolda olduğunu söylüyor.

Chip'in WABetaInfo'ya dayandırdığı haberine göre güncelleme, kendi kendine yok olan mesajların adını bir kez daha değiştirdi. Daha önce Kaybolan Mesajlar ve Silinen Mesajlar olarak anılan işlevin son adı, "Expiring Messages" yani "Süresi Dolan Mesajlar" oldu. İşlevi sadece adı değişmedi, mesajların ne kadar hayatta kalacağına dair seçenekler de değişti. Yeni seçenekler, bir gün, bir hafta ve bir ay arasında seçim yapmanıza izin veriyor.

Çoklu cihaz desteği ise şu an daha ilginç görünüyor. En son beta sürümünde bu işleve ait işaretler bulunsa da, işlev henüz etkin değil ve test edilemiyor. İşlev hazır olduğunda WhatsApp'ı hem telefonunuzda, hem de tabletinizde kullanmanız mümkün olabilir.

Çoklu cihaz desteği, WhatsApp'ın rakibi Telegram'da uzun süredir var. Dolayısıyla WhatsApp bu alanda geriden geliyor, ancak işlevi sunduğunda kullanıcılarını memnun edeceği kesin.

WhatsApp, çapraz platform ve çoklu cihaz güncellemesini duyurdu. Uygulamaya gelecek olan bu güncelleme şu an için halen test aşamasında bulunuyor.

WhatsApp grup video sohbetlerinde, QR kod sürecindeki beta testlerinde ve şifrelenmiş yedeklemeler konusunda ilerliyor. Ancak yeni güncelleme, WhatsApp, işlevselliğine dinamik bir değişiklik getirecek.

WhatsApp'ın bu konuda çalışmalarından bir tanesi, birden çok cihazı birbiriyle senkronize ederek daha iyi bir çapraz platform desteği suması olacak. Bu özellik şu an için test aşamasında bulunuyor ve işlevlerinin tamamı henüz bilinmiyor.