Tepki çeken o afişler toplatıldı!

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda insanları uyarmak için hazırlanan afişlerde, erkeklerin bacaklarını açmış, kadının ise bacaklarını toplamış bir şekilde gösterilmesi tepki çekmişti.Gelen tepkilerin ardından o afişler bugün toplatıldı.

Tepki çeken o afişler toplatıldı!
Tepki çeken o afişler toplatıldı!
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatıcı afişler hazırlandı. Ancak adliyede sosyal mesafeyi koruma konulu bir afişte, erkek ve kadının çizimleri dikkat çekti ve sosyal medyada kısa sürede birçok kişinin tepkisini topladı.

Güvenli mesafeyi koruyunuz başlıklı afişte erkeklerin bacaklarını açtığı, kadının ise utangaç bir şekilde bacaklarını kapattığı görülüyor.

Tepkiler üzerine afişler kaldırıldı.

AFİŞLER BU ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLDİ

Değiştirilen yeni afişte erkek ya da kadın karakter yer almadı.

İstanbul Barosu delegesi Afet Gülen Büberci konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Erkekler kadınları kafalarında nasıl düşünmek istiyorsa tam da öyle bir afiş çizmişler. Sağdaki kadının vücut dili içe kapanık erkeklerin ise bacakları aşırı açılmış. Kadına şiddet davalarıyla hiç karşılaşmamış insanlar, belki bu afişe tepkimizi garipseyebilir. Ama emin olsunlar çıkan kararlarla bu afişi yapanlar aynı zihniyete sahip. Kısacası adalet sisteminin kadına yönelik bakış açısı bu afişe yansımış. Kadınların tepkileri sayesinde afişler toplandı.”