Kamu bankalarından tarihin en büyük kredi paketi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjdesini verdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi açıklandı.

Kamu bankalarından tarihin en büyük kredi paketi!
Kamu bankalarından tarihin en büyük kredi paketi!
Kamu bankaları (Ziraat, Vakıfbank, Halkbank) normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini hayata geçirdi. Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak. Öte yandan ikinci el araç ve ticari araçlar için 0.82 faiz oranı uygulanacak. İşte kamu bankalarının açıkladığı kredi paketi ile son dakika detayları...

Corona virüs sürecinde vatandaşa ve iş dünyasına sunduğu destek ve imkanlar ile nefes olan kamu bankalarından (Ziraat, Halkbank, Vakıfbank) Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi geldi. Kamu bankaları normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini hayata geçirdi. İşte yeni taşıt, konut kredi faizleri ve finansman imkanları...

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ...

Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak.

OTOMOBİL SATIN ALACAKLAR DİKKAT!

İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın alacak müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

MOBİLYA, ELEKTRONİK, BEYAZ EŞYA...

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarıyla anlaşmalar yapılarak, asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

TATİLE ÇIKACAKLARA DESTEK

Seyahat acentelerinden tatil paketi satın alacak müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli uygun şartlarda finansman imkanı sunulacak.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLAMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, destek paketine ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada 'Sosyal ihtiyaç, finansman kredi destek paketleri olacak. Konut anlamında ülke tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli, ödemesiz farklı paketlerimiz olacak. Turizme yönelik paketlerimiz olacak. Vergi, öteleme, kısmi çalışma gibi talepler oluyor. Bunlarla ilgili bazı adımlarımız olacak. Bu dinamik süreci hızlı şeklide yönetmemiz lazım' demişti.