2,5 ay sonra bir ilk! Erdoğan 3 kritik toplantıyla başlıyor...

Çalışmalarını 2.5 aydır İstanbul’da sürdüren Başkan Erdoğan, normalleşme adımları kapsamında yakın çalışma ekibiyle birlikte Ankara’ya dönecek ve mesaisini Beştepe’den sürdürecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde mart ayından bu yana duran toplu etkinliklerin ise bir süre daha gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

2,5 ay sonra bir ilk! Erdoğan 3 kritik toplantıyla başlıyor...
2,5 ay sonra bir ilk! Erdoğan 3 kritik toplantıyla başlıyor...
Türkiye, 1 Haziran itibariyle normalleşme adımlarında önemli bir aşamayı geride bırakırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da normalleşme takvimi hayata geçiyor. Millliyet'in haberine göre çalışmalarına artık Ankara'da devam edecek olan Erdoğan, bu hafta üç "mesafeli" toplantıya yüz yüze başkanlık edecek. Erdoğan, MGK ve Kabine toplantıları ile partisinin MYK toplantılarına başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde mart ayından bu yana duran toplu etkinliklerin ise bir süre daha gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 aydır İstanbul'daki Huber Köşkü'nde sürdürdüğü mesaisini normalleşme adımları kapsamında Ankara'ya alacak. Tüm Türkiye'de bugünden itibaren başlayacak yeni normalleşme süreciyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı ekibi de çalışmalarını Beştepe'den sürdürecek.

Yaklaşık 2.5 aydır başta Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve AK Parti MYK toplantılarını telekonferans yöntemiyle gerçekleştiren Erdoğan, 30 Ocak'tan bu yana MGK toplantısını gerçekleştirmedi. Erdoğan'ın, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik MGK toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. MGK'da başta Libya ve Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler olmak üzere bölgesel konular ele alınacak. Terörle mücadele operasyonlarının da değerlendirileceği MGK'nın gündeminde koronavirüs de olacak. Koronavirüs salgınının dünyaya ve Türkiye'ye etkileri ile, aşı ve ilaç çalışmaları başta olmak üzere salgın da MGK'nın gündeminde olacak.

MYK TOPLANTISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki normalleşme mesaisine çarşamba günü de MYK'yı toplayarak devam edecek. MYK'da açık alanlarda yapılması planlanan kongre süreçleri, baroların ve meslek örgütlerinin yapısını değiştiren düzenleme ve Meclis takvimi değerlendirilecek.

Erdoğan, perşembe günü de dokuz kez telekonferans ile gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısını Külliye'de yüz yüze gerçekleştirecek. "Sosyal mesafeli" ve önlemlerin alınacak yapılacak kabinede normalleşme adımları değerlendirilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir süre daha toplu etkinlikler de düzenlenmeyecek. Külliye'de kısıtlı ziyaretçi kabulü gerçekleştirilmesi planlanırken önlemler de üst düzeyde tutulacak.