Salgına karşı en güvenli tatil yerleri...

Bu yaz corona virüs salgını nedeniyle tatil için alternatif rotalar öne çıkacak. Pek çoğu kalabalığın olmadığı bölgelerde bulunan plajlar ise şimdiden ziyaretçilerini bekliyor. İşte Türkiye'nin Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan dillere destan 11 plaj.

Salgına karşı en güvenli tatil yerleri...
Geçtiğimiz yılı rekorlarla kapatan Türkiye, 2020 için bu rekorlarını daha da ileri taşıma hedefiyle yıla başlamıştı. Ancak tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüs salgını 2020 için yapılan tüm planları değiştirdi.

Dünya genelinde neredeyse tüm uluslar arası uçuşların durdurulduğu bu süreçte salgından en çok etkilenen sektörler arasında turizm de yer alıyor. Yapılan araştırmalar ve öngörüler önümüzdeki süreçte tatil konseptinin de değişeceğini ortaya koyuyor.

Yapılan araştırmalar ve öngörüler önümüzdeki süreçte tatil konseptinin de değişeceğini ortaya koyuyor. 2020 yaz sezonunda mesafenin korunduğu tatil programlarının ön plana çıkacağı bekleniyor.

Bu süreçte kalabalık yerlerden ziyade daha küçük ve sakin yerler ön plana çıkarken butik otellerde tatil daha öncelik olacak. İşte bu süreçte çoğu sakin bölgelerde yer alan Türkiye'nin en güzel 11 plajını derledik.

İztuzu, Dalyan
'İnanılmaz' olarak tarif edilen bu plaj, yabancı turistlerin de gözdesi. Olimpos'ta olduğu gibi burası da kaplumbağa'ların yumurtlama bölgesi.Haziran, Temmuz ayları plajın en güzel olduğu dönemler. 4.5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan plaj deniz suyu ve tatlı suyun bir arada bulunduğu dünyadaki ender plajlardan biri.

Kaputaş, Kaş
Kaş ile Kalkan arasındaki yol üstünde Kaputaş Plajı, kanyon ağzında bulunuyor. Plajı ve deniziyle dünyanın en iyileri arasında yer alan Kaputaş, özellikle daha tenha olduğu bahar aylarında görülmeye değer.

Kabak Koyu, Fethiye
Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Kabak Koyu, gürültüden uzak, plastik botların olmadığı, doğayla iç içe yapısıyla gelenleri kendisine hayran bırakıyor.Fethiye'ye 16 kilometre yakınlıktaki Kabak Koyu, sakin bir tatil geçirmek

Patara, Kaş
Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki Patara Plajı, dünyanın en güzel plajları arasında gösteriliyor. Patara antik kentinin de yanında yer alan plaj, bu açıdan da büyük bir öneme sahip. 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip plajın kimi bölgeleri yer yer 200 metreye ulaşmakta.

Çıralı, Kumluca
Tıpkı Kabak Koyu gibi sakin bir tatil geçirmek isteyenleri favori rotalarından olan Olimpos, Roma döneminden kalma kalıntıları, mezar taşları ve sönmeyen ateşiyle olduğu kadar muhteşem plajıyla da göz dolduruyor. Carettaların yumurtalarını bıraktığı plaj geceleri kullanıma kapatılıyor. Bölge aynı zamanda milli park statüsünde.

Mermerli, Antalya
Antalya'nın göbeğinde, alışveriş bölgesinin yakınlarında yer alan Mermerli Plajı, konumu nedeniyle turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Mermerli plajı, iki yanı sarp kayalıklarla çevrili bir alanda deniz boyunca uzanıyor.

Kelebekler Vadisi, Fethiye
Dünyanın en ünlü tatil destinasyonları arasında yer alan Kelebekler vadisi, Türkiye'nin turizm sembollerinden biri.Bölge sadece orada bulunan kelebek çeşitlerine ev sahipliği yaptığı için koruma altında. Plajı kadar Kelebekler Vadisi'nin bu özelliği, her yıl binlerce turisti çekmesine neden oluyor.

Altınkum, Çeşme
Yerli turistin tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Çeşme, yaz boyu büyük kalabalıklara ev sahipliği yapmakta. Bölgede çok sayıda plaj bulunurken bunlar içinde en güzellerinden biri Altınkum. Plaj, Çeşme merkezine on dakikalık bir mesafede yer alıyor. Altınkum Plajı aynı zamanda dünyanın en güzel ve temiz plajları arasında gösteriliyor.

Saros, Edirne
Ege'nin kuzey ucunda yer alan Saros Körfezi, upuzun plajları ve tertemiz deniziyle ziyaretçileri büyülüyor. Erikli'de yer alan pansiyonlarda konaklayıp burada güzel vakit geçirebilirsiniz.

Aydıncık, Mersin
Çıplak ayakla yürümekte biraz zorlanabileceğiniz kumsal, görsel açıdan olağanüstü bir güzelliğe sahip. Başta flamingo olmak üzere birçok kuş türüne de ev sahipliği yapan plaj, Mersin'e üç saatlik uzaklığa sahip.

Adrasan, Kumluca
Eski adıyla Çavuşköy yeni adıyla Adrasan, tarihi feneri ve doğal görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Çıralı sahili ile birlikte tekne turlarının favori bölgelerinden biri olan Adrasan, sakinliğiyle de dikkat çekiyor.