Halk ekmek skandalı büyüyor! İncelediler daha vahim bir tabloyla karşılaştılar!

Halk Ekmek’teki mide bulandıran görüntülerin fotoğrafları internete sızdı. Komisyonun incelemesinde tablo moralleri bozdu. Mansur Yavaş ise hala sessizliğini bozmadı..

Halk ekmek skandalı büyüyor! İncelediler daha vahim bir tabloyla karşılaştılar!
Halk ekmek skandalı büyüyor! İncelediler daha vahim bir tabloyla karşılaştılar!
Geçtiğimiz günlerde CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek Fabrikası Sevkiyat Bölümü'nden yansıyan fotoğrafları yayınlamıştık. O mide bulandıran fotoğraflarda tuvaletlerin pislik içinde olduğu, sevkiyat bölümün tavanının küflü ve ekmek sepetlerinin kuş pislikli oluşu büyük tepki çekmişti. Haberlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Alaattin Bezci ve komisyon üyeleri, Halk Ekmek Fabrikası'nı denetledi.

'KULLANILACAK GİBİ DEĞİL'
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Alaattin Bezci, "Yerlerin ve tavanların steril şartlara uymadığını gördük. Bunun da değiştirilmesi gerek. Taşeron firmanın tuvaletlerine baktık, kullanılacak gibi değil. Onların da yenilenmesi ve tekrar daha güzel hale getirilmesini raporladık" dedi. Bezci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hijyen kuralları dışında üretim yapıldığına ilişkin haberler üzerine Halk Ekmek Fabrikası'nı denetlemeye geldiklerini ifade etti. Hijyen şartlarını, üretimi ve dağıtımı yerinde incelemek istediklerini belirten Bezci, "Yapmış olduğumuz denetim sonucunda fabrikamızın steril şartlara, eski olduğu için herhalde, pek uymadığını gördük. Tuvaletler olsun, üretim yerlerindeki yerler ve tavanlar olsun. Fabrikamızın uzun süredir çalıştığı, yenilenmesi gerektiği kanaatine vardık" diye konuştu.

GAZETECİLER ALINMADI
Bu eksikliklerin tamamlanması için rapor hazırlayacaklarını bildiren Bezci, şunları söyledi: "Yerlerin ve tavanların steril şartlara uymadığını gördük. Bunun da değiştirilmesi gerek. Taşeron firmanın tuvaletlerine baktık, kullanılacak gibi değil onların da yenilenmesi ve tekrar daha güzel hale getirilmesini raporladık. İnşallah daha güzel ve daha hijyenik bir ortamda halkımıza iyi ekmek üretmeye devam edeceğiz." Denetlemeyi basın mensupları da izlemek istedi. Koronavirüs önlemleri kapsamında hijyen kuralları gerekçe gösterilerek gazeteciler üretim tesisine alınmadı.

6 AYDIR GÖREVDEYİZ
Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu da fabrikasının 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini, Mansur Yavaş yönetimiyle beraber 6 aydır görevde olduklarını, Ankaralılara daha iyi, hijyenik şartlarda üretim yapmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

ÖNCELİK SAĞLIKLI EKMEK OLMALI
ANKARA Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, izah edilebilecek bir durum olmadığını söyledi. Ünal, "Bir kaç gündür basında çıkan haberler ve dün o haberler üzerine Halk Ekmek Fabrikasını incelemeye giden Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerimizin açıklamaları, Halk Ekmekte ciddi bir hijyen sorunu olduğunu gözler önüne serdi. İlk önce evimizin önünü süpürmeliyiz. Mansur Yavaş'ın twit atmayı bırakıp bu en temel soruna neşter vurması gerekir. Bugünlerde adı usulsüz ihale ve tepe yönetimin yüksek maaşlar alması ile anılan Halk Ekmeğin, hijyen kurallarını sağlayamaması izah edilebilecek bir durum değildir" dedi.

ANKARALILAR'IN SAĞLIĞI İLE OYNANIYOR
AK Parti Çevre Sağlık Komisyon Üyesi Talip Kapıcı, "SABAH Gazetesi'nin haberinden sonra yaptığımız denetimlerde haberde bahsedilenden daha vahim bir tabloyla karşılaştık. Büyükşehir Yönetiminin 1 yılda taş üstene taş koymamış. Bırakın yeni bir şeyler yapılmasını var olan ekipmanlar ve fabrikanın malzemelerinin de çürümeye yüz tuttuğunu gördük. Büyükşehir'in mevcut yönetimi Ankaralıların sağlığı ile oynuyor" diye konuştu.