Corona virüs salgınında yeni bir bulaşma yolu daha bulundu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs pandemisinde her geçen gün yeni bilgi ortaya çıkıyor... Salgının yeni bir bulaşma yolu daha bulundu!

Corona virüs salgınında yeni bir bulaşma yolu daha bulundu!
Corona virüs salgınında yeni bir bulaşma yolu daha bulundu!
Corona virüs salgınına karşı tüm dünyada önlemler alınmaya devam ediyor. Bilim adamları koronavirüs üzerine çalışmalarını sürdüyor. Corona virüs pandemisinde her geçen gün yeni bilgi ortaya çıkıyor. Son yapılan araştırmaya göre yüksek sesle konuşmak bulaşma riskini artırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu konuda vatandaşları uyardı. Yüksek sesle konuşmak ağızdan çıkan damlacık sayısını arttırdığı için virüsün yayılma hızını arttırabilir.

YENİ BULAŞMA YOLLARI

Örneğin; yüksek sesle konuşmak, telefonla konuşmak, yemek yemek ve temiz giysiler giymemek bulaşıcı hastalık riskini arttırır. Yüksek sesle veya telefonla konuşma, ağızdan çıkan damlacık sayısını arttırarak hasta bir kişinin salgılarının çevreye yayılmasını ve çevredekilerin belki de bu hastalığı almasına sebep olabilir.

İkinci bir durumda atıştırmak ve yemek yemek çevreden bazı mikropların gıda ile alınmasına sebep olabilir. Üçüncü bir şık ise kirli giysilerdir. Bu kirli elbiselerin barındırabildiği bazı hastalık yapıcı mikroorganizmaların toplu taşıma aracındaki kişilere aktarılması söz konusu olabilir. Bu sebeple toplu ulaşım araçlarında gereğinden fazla yolcu taşımanın önlenmesi ve yukarıdaki nezaket kurallarına uyum çok önemlidir' dedi.

ÖNEMLİ UYARILAR

Sadece salgınlar sırasında değil, her zaman solunum yolu ile bulaşan hastalıkları olanların toplu taşımayı kullanmamaları, kullanmak zorunda kalırlarsa tıbbi maske kullanmaları ve diğer yolculara sırtını dönerek ve mümkünse hiç konuşmayarak seyahatlerini tamamlamaları gerektiğini belirten Mıstık, 'Çok ciddi ve karantina ihtiyacı olan salgın hastalıklar sırasında toplu taşımanın kısıtlanması, kullanılmaması veya kullanılacaksa yolcular arasındaki mesafenin uzun tutulması gerekir. Bunlar yapılamaz ise solunum yolu ile bulaşan sadece virüsler değil birçok bakteriyel etkenlerin de bulaş ihtimali artar' diye konuştu.