Çinliler vahşi hayvanlardan vazgeçmiyor!

Çin'de normalleşme adımları atılmaya başladı. Ülkede 1 Mayıs tarihinden itibaren köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi yasaklanmıştı. Ancak edinilen son dakika habere göre; yasağa rağmen ıslak pazarlarda vahşi hayvan satışları devam ediyor.

Çinliler vahşi hayvanlardan vazgeçmiyor!
Çinliler vahşi hayvanlardan vazgeçmiyor!
Dünyayı kasıp kavuran coronavirüssalgınına rağmen Çinliler alışlkanlıklarından vazgeçmiyor. Edinilen son dakika habere göre; Çin'de vahşi hayvan tüketimi devam ediyor. 1 Mayıs'tan itibaren kedi ve köpek eti satışı ve tüketimi yasaklanmıştı ancak ed,nilen son dakika habere göre; ülkenin Guangzhou şehrinde yer alan Xihua Farmer's Market adlı ıslak bir pazarda kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediyor.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Covid-19) salgının başladığı Çin'in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayısta yasaklanmasına rağmen, ülkenin Guangzhou şehrinde yer alan Xihua Farmer's Market adlı ıslak bir pazarda kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediyor.

Çinliler vahşi hayvanlardan vazgeçmiyor!

Ülkenin bazı kentlerinde kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediyor. Vuhan şehrinde vahşi hayvan satan bir markette başladığı belirtilen koronavirüs nedeniyle hükümetin açıkladığı yasaklara rağmen ülkenin Guangzhou şehrinde yer alan Xihua Farmer's Market adlı ıslak pazarda kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediliyor.

VAHŞİ HAYVANLARI TÜKETMEYE DEVAM EDİYORLAR

Pazarda canlı karideslerin de açık bir şekilde satıldığı görüntülenirken, satıcıların müşteri taleplerine göre canlı akrep satmaya da istekli oldukları ifade edildi.

Çin hükümeti; kaplumbağa, kurbağa, yılan ve akrep gibi çoğu hayvanın satışını Şubat'ın sonlarından itibaren yasaklamıştı ancak hükümetin satılabilecek "vahşi hayvanlar" listesini revize ettiği belirtildi.

Tam listenin en erken Mayıs ortasına kadar kesinleşmesi beklenirken o zamana kadar vahşi hayvanların satılmaya devam edilebileceği tahmin ediliyor.

Çinliler vahşi hayvanlardan vazgeçmiyor!