Yarın marketler açık mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir uygulanmakta olan hafta sonu sokağa çıkma yasağında vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla "Bugün marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" sorusuna yanıt aramaya başlandı. 48 saatlik uygulanacak olan kısıtlama büyükşehir statüsüne sahip 15 ilde geçerli olurken öte yandan kısıtlama süresince marketlerin açık olup olmayacağına dair detaylar İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kamuoyuna duyuruldu. 30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin belirli saat aralığında hizmet verilmesine izin verilecek.

Yarın marketler açık mı?
Yarın marketler açık mı?
İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelgeye göre; 30-31 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürecinde Cumartesi günü marketlerin belirli saat aralıklarında hizmet verebileceği duyuruldu. Bazı temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidecek olan vatandaşlar internet üzerinden "Bakkallar ve marketler bugün açık mı, saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak?" sorularına yanıt aramaya başladı. Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede tüm detaylar yer alırken vatandaşların ikametlerine en yakın işyerlerinden alışveriş yapmasına izin verilecek. Buna göre; A101, BİM, ŞOK, Migros, Carrefour, File marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? 30 Mayıs 2020 bugün Marketler açık mı, kaça kadar açık? İşte konuya ilişkin vatandaşların merak ettiği tüm bu soruların yanıtı!

BUGÜN MARKETLER AÇIK MI, KAÇTA AÇILACAK, KAÇTA KAPANACAK? 30 MAYIS MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ!

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata olan etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla alınan kararda marketlerin Cuma günü 23.00'a kadar açık kalabilmesine ve Cumartesi günü de yine belirli saat aralıklarında hizmet verebilmesine izin verilecek. Peki, 30 Mayıs bugün marketler açık mı, kapalı?

Sokağa çıkma kısıtlaması 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde olmak üzere toplamda 48 saat sürecek. 30 Mayıs Cumartesi günü yani bugün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile buraların sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.)

Söz konusu günler, vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.