Güncellenen koronavirüs haritasında dikkat çeken detay!

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile yaşadığınız yerdeki corona virüs riskini görünteleyebilirsiniz. Uygulama ilk çıktığında yalnızca kendi bölgenizi görebilirken son güncelleme ile corona Türkiye haritasını da görüntüleyebiliyorsunuz. 3 Mayıs güncel verilerine göre İstanbul ilçe ilçe corona virüs haritası özelinde en fazla riskin Esenler ilçesinde olduğu görülüyor. En düşük risk durumu ise Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde. İşte il il corona haritası hakkında son dakika bilgileri...

Güncellenen koronavirüs haritasında dikkat çeken detay!
Koronavirüsle mücadelenin mobil ayağı olarak önemli bir katkı sağlayan 'Hayat eve Sığar' uygulamasını telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz. Eğer telefonunuza hala yüklemediyseniz Google Store ve App Store'dan indirmek mümkün.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Koronavirüs yoğunluk haritası yani 'Hayat eve Sığar' uygulamasından pek çok vatandaşımız faydalanıyor.

Öte yandan iİllere göre risk yoğunluğunun İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta daha fazla olduğu dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması bir süredir Android ve App Store platformlarında yayında.

Uygulama, corona virüsü testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor.

Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor. Kullanıcılar, 'ailem' bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor.

Uygulama vatandaşları corona virüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi.

Uygulama ile telefon numarası doğrulaması yapılarak adım adım sorulan soruları cevaplayıp, corona virüs hastalığı ile ilgili şikayetlere göre nasıl davranılması gerektiği belirtiliyor.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına ulaşılabiliyor.