Bakan Albayrak'tan flaş açıklama...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik aktivite, yılın son çeyreğinde potansiyel seviyesine dönecek, yılı pozitif büyüme ile tamamlayacağız." dedi. Albayrak, "Para ve maliye politikalarının eş güdümü ile cari denge, potansiyel büyüme ve düşük enflasyon hedeflerimize eş zamanlı ulaşacağız" diye konuştu.

Bakan Albayrak'tan flaş açıklama...
Bakan Albayrak'tan flaş açıklama...
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan son dakika büyüme açıklaması geldi. Albayrak, 'Ekonomik aktivite, yılın son çeyreğinde potansiyel seviyesine dönecek, yılı pozitif büyüme ile tamamlayacağız.' dedi.

TÜRKİYE DÜNYADA POZİTİF AYRIŞAN ÜLKE OLMAYI SÜRDÜRECEK

Bakan Albayrak, 'Pek çok bilinmez bulunmasına rağmen gerek salgınla mücadele gerekse ekonomi konusunda attığımız zamanlı adımlar ve aldığımız önlemler ile Türkiye, önümüzdeki dönemde de büyüme performansı açısından dünyadan pozitif ayrışan ülke olmayı sürdürecek, salgın sonrası dönemde de yıldızı parlayacak ülkelerin başında gelecektir.' açıklamasında bulundu.

Bakan Albayrak, 'Üretim ve ihracat odaklı büyümeyi, reel sektörü öncelemeyi sürdürecek, yenilikçi-yüksek katma değerli üretimi ve istihdamı artıracağız. Para ve maliye politikalarının eş güdümü ile cari denge, potansiyel büyüme ve düşük enflasyon hedeflerimize eş zamanlı ulaşacağız' ifadelerini kullandı.