Kuzey Kore'de flaş gelişme! Öldü iddialardan sonra...

Dünyanın en kapalı toplumlarından biri olan Kuzey Kore'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ülkenin lideri Kim'in öldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Güney Kore ve ABD medyasında çıkan bu haberlerden sonra Kim Jong kamuoyu önüne çıkmıştı. O günden beri haber alınamayan Kim Jong ile ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı...Dünyanın en kapalı toplumlarından biri olan Kuzey Kore'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ülkenin lideri Kim'in öldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Güney Kore ve ABD medyasında çıkan bu haberlerden sonra Kim Jong kamuoyu önüne çıkmıştı. O günden beri haber alınamayan Kim Jong ile ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı...

Kuzey Kore'de flaş gelişme! Öldü iddialardan sonra...
Kuzey Kore'de flaş gelişme! Öldü iddialardan sonra...
Dünyanın en kapalı toplumı olarak bilinen Kuzey Kore ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ülkenin lideri Kim Jong'un öldüğü iddiaları gündeme gelmiş ve uzun süre boyunca Kim, kamuoyundan uzak kalmıştı. Güney Kore ve ABD medyasında çıkan haberlerde Kim'in bir kalp ameliyatında hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Bu haberlerden sonra kamuoyuna görüntü veren Kim, yine uzun süre kamuoyundan uzak kaldı. Bugün ise Kuzey Kore'ye ilişkin flaş bir gelişme daha yaşandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ülkenin nükleer cephaneliğini güçlendirmek amacıyla askeri toplantı düzenlediği bildirildi. Kore (Kuzey) Merkezi Haber Ajansındaki (KCNA) habere göre, en son bu ayın başında gübre fabrikasının açılışına katılarak kamuoyu önüne çıkan Kim, askeri bir toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ülkenin nükleer savaş caydırıcılığını artırma ve stratejik silahlı kuvvetlerin yüksek alarm operasyonuna sokulmasına yönelik yeni politikalar ortaya konuldu.

Ülkeyi tehdit eden yabancı güçleri caydırma yeteneklerinin artırılmasının tartışıldığı toplantıda, ABD ve Güney Kore askerlerine açıkça atıfta bulunuldu. Toplantının ne zaman yapıldığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

ÖLDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ

Geçen ay, Kim'in sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler çıkmıştı. Söylentilerin ardından Kim'in, bu ayın başında başkent Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken çekilen fotoğraf ve videoları yayımlanmıştı. Kim'in ortaya çıkması, hakkındaki spekülasyonları sonlandırsa da bazı yorumcular, yürüyüşünde bir tuhaflık olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore liderinin ameliyat olmadığını açıklamıştı. Kuzey Kore ile ABD arasında Şubat 2019'dan bu yana aksayarak da olsa devam eden nükleer müzakereler, İsveç'te 5 Ekim 2019'da yapılan çalışma düzeyindeki toplantılarda kesilmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, müzakereleri yeniden başlatmak üzere ABD yönetimine somut öneriler sunması için 2019 sonuna kadar süre tanımış, aksi halde nükleer ve kıtalar arası güdümlü füze denemelerini sürdürecekleri uyarısında bulunmuştu.