Hep birlikte sokağa döküldüler! İkinci kez oluyor...

65 yaş üzeri için getirilen kontrollü seyahat iznine vatandaşlar büyük bir ilgi göstermeye devam ederken gençler de bugün sokaklardaydı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 15-20 yaş grubundaki gençler, kendilerine tanınan 4 saatlik izni değerlendirmek için bugün saat 11.00 itibariyle sokağa çıktı. Gençler bol bol yürüyüşe çıkıp sohbet ederken güzel havanın da tadını çıkardı. Ortaya ise renkli fotorğaflar çıktı.

Hep birlikte sokağa döküldüler! İkinci kez oluyor...
Hep birlikte sokağa döküldüler! İkinci kez oluyor...
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 15-20 yaş grubundaki gençler, kendilerine tanınan 4 saatlik izni değerlendirmek için bugün saat 11.00 itibariyle sokağa çıktı. Gençlerin mutlulukları gözleirnden okunuyordu. Antalya'daki gençler sokağa çıkıp güneşli günün tadını çıkarttı.

İstanbul'daki soğuk ve yağışlı hava ise gençlerin sokağa çıkmasına engel olmadı. Sokağa çıkan gençler İstanbul Taksim ve İstiklal Caddesi'nde arkadaşları ile yürüyüş yaptı.

GENÇLER İSTİKLAL CADDESİ'NDE DOLAŞTI
Corona virüs salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır evde bulunan 15-20 yaş arası gençlerin 4 saatliğine dışarı çıkma serbestliği başladı.

11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak üzere, sosyal mesafeye uyarak ve maske takarak sokağa çıkan gençler, arkadaşları ile Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne geldi. Gençler, sokağa çıktıkları ve arkadaşları ile buluştukları için sevindiklerini belirtti.

Dört saatlik dışarı çıkma iznini İstiklal Caddesi'nde gezerek geçiren Habibe Sena Nasıp "Bu ikinci iznimiz. Az da olsa, uzun süreden sonra dışarı çıkmak iyi hissettirdi. Umarım bu hastalık kısa sürede biter. Biz özgürlüğümüze insanlar da sağlığına kavuşur" diye konuştu. Uşak'ta sokağa çıkan gençler soluğu Uşak Atapark'ta aldı. Gençlerden çoğu arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken, kimisi de bisiklete binmeyi ve müzik dinlemeyi tercih etti.

"EVDE SIKILMAKTANSA DIŞARIDA ÜŞÜMEYİ TERCİH EDİYORUZ"
Uzun zamandır evde olduğunu ve ilk kez çıktığını dile getiren Münevver Tutal, "Arkadaşlarımla buluştum. Çok güzel bir duygu, dışarı çıkabilmeyi özlemişim. Evde durmaktansa soğuk havayı almak daha iyi. Yani evde sıkılmaktansa dışarıda üşümeyi tercih ediyoruz" dedi.

"DIŞARI ÇIKMAK İÇİN CAN ATIYORDUK"
Soğuk havaya aldırış etmeden yürüyüş yaptıklarını belirten Kadirhan Ekici, "Havanın soğuk olması bizi hiçbir şekilde etkilemiyor. Zaten dışarı çıkmak için can atıyorduk. Evde de çok sıkılmıştık. Yapılacak çok bir şey olmadığı ve her yer kapalı olduğu için yürüyüş yapıyoruz" diye konuştu. Kilis'teki bazı gençler ailesiyle alışveriş yaparken, bazıları da arkadaşlarıyla çarşıda gezdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kilis'te de 15-20 yaş grubunun sokağa çıkmasına izin verilmesinin ardından gençlerin bazıları arkadaşlarıyla çarşıda gezdi. Bazı gençler ise anne ve babaları ile birlikte. Öte yandan çarşıda ise sosyal mesafenin hiçe sayıldığı iş yerlerinde ve önlerinde yoğunluk yaşanırken, vatandaşların tedbirlere uymadıkları gözlendi.