Osman Gökçek: Kim trol?

Osman Gökçek, İBB'nin savcılık tarafından yalanlamasının ardından aklama çalışmalarına başlayan bazı basın kuruluşlarını eleştirdi.

Osman Gökçek: Kim trol?
Osman Gökçek: Kim trol?
Tüm Türkiye'de koronavirüse karşı önlemlerin alındığı dönemde 62 numaralı İETT otobüsünde oluşan kalabalık tablo, büyük tepki toplamıştı. İBB yönetimi ise skandalı bir 'organizasyon' olarak nitelendirerek 'normalde kimsenin binmediği Fazilet durağından bu pazar 47 kişi bilinçli olarka bindi' iddiasını ortaya atmıştı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan savcılık, BELBİM'den gelen kayıtları inceleyerek Fazilet durağında kimsenin binmediğini ve otobüsteki yolcuların birbirinden bağımsız, mesailerine giden vatandaşlar olduğunu ortaya çıkardı.

'SORUYORUM TROL KİM?'

Savcılığın yaptığı açıklamanın ardından Oda TV, Fox, Cumhuriyet Gazetesi gibi bazı basın kuruluşları  ve İsmail Saymaz gibi gazeteciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni aklamak için ellerinden geleni yapmaya başladı.

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, yalan haberi aklamaya çalışanlara 'kim trol' diye sorarken 'İBB otobüslere insanları Ak Parti bindirdi diye bir algı operasyonu oluşturdular. Belgelerle yalanlandı. Şimdi soruyorum trol kim?' diye konuştu.

Gökçek, Sürmanşet programında o dönemde Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, İsmail Saymaz gibi isimlerin açıklamalarını ve yandaş medyanın attığı manşetleri tek tek gösterdi.