Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili önemli açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüse karşı Ramazan Bayramı'nda alınacak önlemlerde önümüzdeki bir haftalık süreçte ortaya çıkan tablonun etkili olacağını söyledi ve "Ramazan Bayramı'nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel" dedi.

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?
Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?
Ramazan Ayı'nın bitmesine sayılı günler kaldı. İslam aleminde Ramazan Bayramı hazırlıkları ve heyecanı şimdiden başladı. Türkiye'deki koronavirüs salgınında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı en çok merak edilen konular arasındaydı.

Bayramda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınacak kararla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, GZT'nin YouTube sayfasından canlı yayınlanan programda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"BİRÇOK ÖNLEM ALINMASI KUVVETLE MUHTEMEL"

Kalın bayramda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili "Korona sonrası dönemin yeni normal olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Tedbirlerle yaşamaya dikkat edeceğiz. Maskesiz çıkmamaya, sosyal mesafeyi korumaya özen göstermeliyiz. Ramazan Bayramı'na kadar önümüzde bir haftalık bir süreç var. Bu bir haftalık süreçte önümüze gelen tablo alacağımız kararlar bakımından önemli olacak. Ramazan Bayramı'nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel.

"BU SALGIN HER ÜLKENİN MİLLİ KAPASİTESİNİ TEST ETMESİNİ SAĞLADI"

Türkiye koronavirüs sürecinde birçok ülkeye yardım etti. Biz bu yardımları hiçbir karşılık beklemeden yaptık. Türkiye olarak dünyaya insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik.

Korona sonrası küresel düzenin bağışıklık sisteminin ne kadar bozuk olduğunu gördük. Sonraki panik hali de bunu doğruladı. Bu salgın her ülkenin milli kapasitesini test etmesini sağladı. Bizim yerli ve milli hamlemizin önemi ortaya çıktı."