İGDAŞ’ın vurgunu yandaşa aktı

Fatura usulsüzlüğünün ardından soruşturma başlatılan İGDAŞ’ın, vurgun paralarını TELE-1 ve KRT televizyonlarına aktardığı ortaya çıktı

İGDAŞ’ın vurgunu yandaşa aktı
Koronavirüs salgınını fırsata çeviren CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi İstanbul Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (İGDAŞ) faturaları şişirerek vatandaşlara gönderdi. Ardından 'askıda fatura' uygulaması adı altında usulsüz kestiği faturaları hayırsever vatandaşların duygularını sömürerek tahsil etti. Artan şikayetler üzerinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) harekete geçti. İGDAŞ'ın resmi internet sitesinde kullanılan doğal gazın metreküp fiyatının, vatandaşlara gönderilen faturadaki metreküp fiyatıyla farklı olduğu ortaya çıktı. EPDK, vatandaşa 'o faturaları ödemek zorunda değilsiniz' çağrısında bulunurken İGDAŞ'taki başka bir skandalı da ortaya çıkardı.

10 SANIYELIK REKLAMA 600 BIN TL
İGDAŞ'ın yandaş kanallara mali destek verdiği ve Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra TELE-1 ve KRT televizyonları ile rekor sponsorluk anlaşması yaptığı öğrenildi. Askıda fatura uygulaması ile milletten toplanan paradan bu iki kanala 10'ar saniyelik 'İGDAŞ hava durumunu sunar' reklamları karşılığında 300'er bin TL, toplamda 600 bin lira para akıtıldığı ortaya çıktı.