Vali Şentürk, Koruyucu Aileyi Ziyaret Etti

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, çocuk evlerinde koruma ve bakım altında kalmakta iken koruyucu aileye verilen 8 yaşındaki kız çocuğunu, koruyucu ailenin evinde ziyaret etti.

Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Gölpazarı Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Dost ile birlikte müdürlüğe bağlı çocuk evlerinde koruma ve bakım altında kalmakta iken koruyucu aileye verilen 8 yaşındaki kızın koruyucu ailesi Ayşe-Harun Aydoğdu çiftiyle evinde bir araya geldi.

Yaklaşık 2 ay önce koruyucu aile olan İlçe Müftüsü Harun Aydoğdu ve ailesinin, gösterdikleri sevgi, şefkat ve yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Şentürk, şunları kaydetti:

''Kızımızı, çocuk evini ziyaretimde bana kahve yapmıştı, o zaman tanışmıştık. Kendisi çok tatlı ve güzel bir evladımız. Koruyucu ailemizin 3 evladı varken 8 yaşındaki kızımızı da aile ortamı sıcaklığını yaşattılar. Çocuklar için aile önemli. Koruyucu ailemizin, anne-baba sevgisiyle yaklaştığı için teşekkür ederiz. Kızımızın, huzur ve güven dolu sağlıklı aile ortamında geleceğe umutla bakacak. Toplumsal olarak dayanışmadan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız, koruyucu ailelerimizin sevgisiyle geleceğe daha iyi geleceğe hazırlanacaklardır."

Kaynak: AA