Bakanlık oteller için şart koşmuştu, Antalya'da harekete geçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'Covid-19' ile mücadele sürecinde otellere 'izolasyon odası' oluşturma şartı getirilmişti. Antalya'daki oteller harekete geçti.

Bakanlık oteller için şart koşmuştu, Antalya'da harekete geçildi
Bakanlık oteller için şart koşmuştu, Antalya'da harekete geçildi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'Covid-19' ile mücadele sürecinde turistik yerler için sertifika şartı ve oteller için 'izolasyon odası' şartı getirilmişti. Antalya'daki 5 yıldızlı oteller harekete geçti. 

Belek turizm bölgesindeki Calista Luxury Hotel'de koronavirüs nedeniyle tüm tedbir çalışmalarının tamamlamasının yanı sıra 'izolasyon odası' oluşturuldu. Kapısında İngilizce olarak 'isolation room' yazılı oda içinde, doktor ve hemşire ile gerekli tıbbi cihazlar bulunuyor. Acil durumlar için bir de dışarıda ambulans bekletiliyor.

Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, misafir, personel ve tedarikçi firma çalışanlarının otel girişinde ateşinin ölçüldüğünü belirtti. Yüksek ateş ya da başka semptom gösteren hastalar ise otel dışındaki izolasyon odasında misafir edileceğini söyledi. Kızıldağ, "Termal kamera veya diğer ateş ölçümleri sırasında şüpheli bir durum görüldüğünde kişiyi, bir adım dahi ileri girmeden hemen bulundukları yerden görevli arkadaşlar tarafından otelin girişiyle alakası olmayan, tamamen dışarıdan girişi olan 'izolasyon odası'na getiriyoruz. Burada hazır doktorumuz, hemşerimiz, ambulans ve görevlileri bulunuyor. Tam teçhizatlı bir oda hazırladık. Burada ilk müdahale yapılıp gerekli görüldüğü takdirde 6 kilometre uzaklıktaki anlaşmalı hastaneye sevkini gerçekleştireceğiz. Bütün tetkik ve gözlemler orada devam edecek. İçeride oksijen tüpü, hastada kronik rahatsızlıklarına müdahale edebilecek cihazlar var" dedi.